Halloween!

Eftersom att Frida fortfarande sover så har jag tid att slänga in lite bilder, vädigt passande eftersom att det idag är Halloween på riktigt, här kommer bilder på hur folk smyckar hus inför halloween!

















Idag är det halloween på riktigt och ikväll är det dags för halloweenparty!

hihi... nu ska jag väcka Frida, hm... ska se om jag kan komma på något roligt sätt! haha.. vad jag är elak:p

Ups and downs...

Ja, äntligen har jag fått spendera lite tid med härliga vänner från Sverige... helt sjukt vilken skillnad det är att faktiskt få åka ut och shoppa, äta och ha det roliga med gamla vänner från Sverige, uppskattar så himla mycket att få prata lite Svenska. Idag när jag umgåtts med Malin och Linda, som inte är varken au pairer eller studenter här så känner jag verkligen hur mycket jag har utvecklats här och hur mycket jag faktiskt har lärt mig om mig själv (lugn jag är fortfarande gamla vanliga Hanna), jag kommer att komma hem med en annan uppfattning om USA än tex Malin och Linda som bara är här i staterna några veckor... Det jag har lärt mig på dessa snart 3 månader skulle jag inte ha lärt mig hemma i Sverige på flera år... om alls någonsin?  jag är glad och stolt över mig själv att jag tagit mig hit och att jag klarar detta över mina förväntningar! Jag har verkligen lärt mig att jag klarar av mer än vad jag tror...

Denna veckan har hemläntan varit mer eller mindre en del av min vardag. Det är inte riktigt så att jag längtar hem så att jag vill ta första bästa planet hem för jag vet att detta är en chans jag bara får en gång i livet och jag är glad att vara här och jag har det bra så jag har inget direkt att klaga på, det är mer att jag saknar alla nära och kära där hemma, saknar att åka hem till mamma och pappa en snabb sväng bara för att och sedan åka tillbaka hem till min underbara sambo och katt:) Att vakna upp i sin egna säng och lägga sig i sin egna soffa och laga min egna goda mat framför en bra film, ha Jerker och Mathida över på middag... det är sånt som jag saknar... att slippa bo "under" någon annan för just nu känns det ibland som att man lever "someone else's life"...

Det senaste har Coco, den andra nannyn/ städerskan/ Kokerskan lärt mig laga Mexikansk mat, hon är från Mexico så nu vet jag hur man gör "Äkta tacos" och lite annat... jag viste innan att jag tycker det är roligt att laga mat men det är mer än så, jag ÄLSKAR det:)

Imorgon ska jag, Malin och Linda åka till Down town LA (varning för shopping!) och kl halv sex ska jag hämta Frida, hon ska vara här hela helgen, kan inte bärga mig till att jag får hämta henne på tågstationen. På kvällen ska vi gå på Michael Jacksson - this is it... har velat se den länge så det ska bli kul! behöver jag ens säga att resten av helgen går i halloweens tecken! bilder kommer definitivt att komma upp så fort jag får lite tid!

Saknar er otroligt mycket där hemma men jag ska klara detta även om det är jobbigt med hemlängtan, har gjort som min kloka farmor så fint skrev "satt min inre GPS på frammåt" , jag vet att jag kommer klara detta och hemlängtan är inget jag direkt dör av även om det ibland kan vara rikigt jobbigt men som sagt "det som inte dödar stärker", det är ett måtto som jag håller starkt vid...

Hörs så snart jag får tid igen, och då livar jag upp bloggen med lite bilder, vet att jag vart dålig på det det sista!

With Love!
Hanna

JAAA!!!!:)

Nu har jag precis varit och träffat Malin och Linda en snabbis! Gud vad skönt det var att träffa några kända trynen, imorgon ska vi träffas lite mer, blir nog endel shopping!

När jag kom hem från det såg jag att jag hade fått post från Sverige!:) Tack Mormor & Morfar för ert fina brev, blev jätte glad! det ligger nu på mitt nattuksbord!

Blir ett snabbt inlägg nu för jag är trött och tänkte faktiskt sova men först ska jag ut och parkera om bilen för jag kom på att jag blockerar min värdpappas bil, hade inte vart så lyckat om han inte kommer ut med den imorgon!

Godnatt/ Godmorgon!:)

Hej och hå!

Nu har jag åkt på en rejäl förkylning, inte kul kan jag lova... kan knappt andas! men det ska nog bli bra snart, dricker te och äter vitaminer så jag hoppas på att det ska göra under! Just nu sitter jag och läser körkortsteori... Teoriboken liknar mer en liten informationsfolder än en teoribok, om man jämför med sverige som har rena biblen i jämförelse! Hur som hellst, nästa vecka har jag mitt teoriprov och det ska nog förhoppningsvis gå fint!

Nu är det mindre än tre veckor kvar tills det bär av till Las Vegas! jag längtar gärnet och jag tror det kommer bli super kul, lite nervös för jag åker nämligen själv, har satt upp mig på en bussresa så känner inte direkt någon, men det ska nog bli bra, bussresan erbjuder också chansen till skydiving så funderar på om jag ska passa på att göra det där iställe för i Santa Barbara som jag tänkt? hmm...

Georgie (min mellersta, 6år) gav mig igår en rätt rolig fråga:
- Hanna, vad skulle du göra om du skulle på en dejt och när du kom ut ur duschen så upptäcker du att du fortfarande har lite shampoo kvar i håret och har inte tid att duscha ur det för då blir du sen till din dejt. Hur skulle du gjort, duschat och blivit sen till dejten eller struntat i det och kommit i tid?

haha, denna frågan kom som en blixt från klar himmel och jag undrar vartifrån hon fått det?... men sött var det ivilket fall...

Imorgon kommer Malin och Linda! ska bli super kul, jobbar till nio på kvällen men det hindrar inte mig från att åka och våldgästa dom på deras hotell:) På fredag kommer frida hit och jag dör nästan av längtan! jag kommer krama henne tills hon bönar och ber att jag ska sluta! vi ska mysa och äta på en god restaurang har jag bestämt! kommer bli en bra helg... Jihooo....

Nu är det dags att gå tillbaka till teoriboken! Duktig som jag är...


Grattis Mormor!

Grattis Mormor på Födelsedagen! Saknar er! 
hoppas ni har en mysig dag ute i Vegby idag!
Många kramar!

Jobbig dag!

Sedan jag kom hit har jag faktiskt inte lidigt av någon större hemlängtan, tack och lov för det och senast igår kväll satt jag och pratade med ett par kompisar om att de hade hemlängtan osv, tänkte då att jag var glad att jag inte haft det och samtidigt var jag lite förvånad eftersom att jag faktiskt förberett mig på att ha hemlängtan, speciellt ibörjan.... Från att inte ha kännt något till att vakna upp med hemlängtan, denna dagen har verkligen inte gått min väg känner jag och saker och ting känns väldigt komplicerat hela tiden... inte vad jag förväntat mig!  Just nu känns saker och ting väldigt tufft och jag hoppas att jag vaknar upp mer positiv imorgon!


Har fixat mig en halloween kostym nu iallafall, tänker inte berätta vad jag kommer vara än... får vänta tills det är dags att använda den!:)

Godnatt/Godmorgon från andra sidan jordklotet, känns väldigt långt just nu!

Palm Springs

Vet inte om jag nämnt det men i Söndags var jag i Palm Springs med Megan. Palm Springs ligger ca 1,5h härifrån utmot öknen, ett super vackert ställe och jag njöt av varje sekund!  Megan hade sin första familj i där så hon visade mig allt som var värt att se...

Vi åkte först runt och kikade och sedan stannade vi och åt lunch på deras shopping gata, Palm Springs är nog ungefär lika stort som Ulricehamn där jag kommer ifrån om man jämför till ytan, altså inte speciellt stort. Den första känslan jag fick när vi körde in i staden var en liten vilda västern känsla med alla kaktusar, palmer och sand.






Palm Springs är omringat av vakra höga berg och man kan inte annat än att bli sugen på att åka upp dit så vi betalade 22dollar var och åkte Tramway upp till toppen av ett av bergen, utsikten därifrån var oslagbar och naturen var något helt annat än vad man är van vid inne i LA... Megan som kommer från Sidney i Australien är inte alls van vid den sortens natur, för mig påminnde den lite om Sverige... Men vackert var det och denna utflykt kommer jag minnas livet ut!













Tack Megan (som jag vet använder google föra att översätta min blogg) för en dag jag kommer minnas för resten av livet!

Har 300bilder från Palm Springs så detta var en piss i missisippi!

Nu börjar Halloween närma sig och imorgon tänkte jag lägga upp bilder på hur folk pyntar deras hus!

Ha det bra!


With Love!
Hanna

Hektisk dag!

Dagen började med att jag gick upp tidigt, hjälpte barnen att göra sig iordning för skolan och fixade frukost, sedan åkte vi iväg och lämnade alla barnen på deras skolor. Efter det åkte jag och min värdmamma och tog en varm choklad, kaffe för hennes del och satt och pratade lite på ett mysigt cafe... Efter det åkte vi vidare för att handla mat, sedan hem för att lämna av maten och sedan vidare igen för att hämta min minsta på skolan, när vi kom hem fixade jag lite snabb lunch och sedan åkte vi vidare för att hämta de äldsta barnen... När vi hämtat dom åkte vi för att fixa en ny telefon till mig och sedan vidare på andra små ärenden...väl hemma från det såg vi att dom höll på att spela in en film på våran gata, Private Practice... det kom jag fram till efter att jag frågat min värdmamma om jag kunde ta med hunden ut på en promenad (för att ha en ursäkt att gå förbi och se om jag kunde få reda på vad dom filmade)...

Imorgon ska jag köra barnen till skolan och sedan ska jag se om jag kan hitta en present till G eftersom att hon fyller 6år imorgon! När vi hämtat dom på skolan ska vi åka och leta ut pumpor på en pumpkin patch och sedan ska vi ut och äta middag för att fira hennes födelsedag på kvällen! så det är en upptagen dag imorgon också! här händer det saker hela tiden, ingen dag är den andra lik, i like!:)

Nu ska jag sova tidigt! är sjukt trött och kan inte vänta på att faktiskt få komma i säng, jag kommer somna på två röda!

Godnatt USA/ Godmorgon Sverige!

Paket från Sverige!:)

Idag vid lunch när Coco lärde mig laga en mexikansk maträtt kom posten med goda nyheter till mig, jag hade fått ett paket!! Min värdmamma ropade på mig och berättade och jag sprang ut och hjälpte till att ta emot det!  Det var verkligen en låda med lite smått och gott med allt jag saknade från hemma, var roligt med ett litet handskrivet brev i också:) kändes precis som hemma! Jag fick en stor påse lösgodis, ett usb minne, 2 filmer,Sju sorters kakor, marabou choklad och Ahlgrens bilar! snacka om att jag har en riktigt härlig myskväll att se fram emot snart?

Paketet gjorde verkligen min dag, jag har världens bästa familj!
Min värdmamma tyckte det var så himla sött gjort och hon blev nästan lika exalterad som mig, så nu har hon tvingat mig att baka någon dag framöver! får se vad för gott det blir!

Idag jobbade jag bara mellan 17.30 - 20.30 sedan gick jag och min värdmamma på en liten promenad med hunden, min värdmamma är verkigen jätte söt, hon känns precis som en kompis och hon vill hela tiden mitt bästa...  Ja, det har faktiskt varit en super bra dag!

Nu ska jag njuta av lite svenskt godis och One tree hill!

Tack Mamma, Pappa och Emma för ett perfekt paket, Precis vad jag behövde!  Jag är så glad att jag svävar omkring på små moln när uppe på mitt rum.. lalalalalal.... Godnatt/godmorgon allihop!


Det som kommer ur mina högtalare idag...





Äntligen funkar Spotify igen:)


Hejdå!

Nu åker jag till megan!:) Hörs snart igen!


Idag saknar jag Tobias...

längtar så tills att han kommer och hälsar på, vi är så bra som faktiskt klarar detta!

En låt som beskriver allt väldigt bra!
Suzzie Tapper - Visst finns mirakel

Visst finns mirakel
Och för mig är det faktiskt du
I dina kyssar öppnar himlen sig för mig nu
Visst finns mirakel
I din kärlek så stark och sann
I dina kyssar och i att vi har funnit varann

Du öppnar dörrar jag inte visste fanns
En dörr till livet, jag fick en andra chans
Jag älskar dig mer än du kan förstå
Jag vet du bär mig när jag inte orkar gå
Sen du gav mig din kärlek
Förändrades livet
Brutalt


Även om jag saknar honom otroligt mycket så är jag inte redo att åka hem än, jag har det bra här och jag vill göra detta för min egen skull, klarar vi detta så klarar vi allt. Är så himla glad att han stöttar mig i detta:)  "Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge..."


Härliga Fredag!

Idag har det varit en super bra dag och jag har varit på ett riktigt bra humör hela dagen och det har nog synts, inte av någon speciell anledning utan jag var mest bra glad! På morgonen åkte jag och lämna E på skolan, åkte sedan och hämtade Megan och vi åkte och provade halloweenkostymer och jag passade på att köpa lite smink eftersom att allt typ tagit slut. Klockan halv 12 åkte jag tillbaka för att min värdmamma behövde bilen och det var dags för mig att börja jobba igen. Vi spelade monopol och lekte...

Senare på dagen hade G en playdate och E hade simmlektion så min värdmamma va med G och den andra nannyn med E och jag tog med J till parken, vi hade riktigt roligt ihop... kommer riktigt bra överens och han iprincip tjatade på mig att ta med mig honom dit någon mer gång när vi var tvugna att åka hem. Vi matade ekorrar och fikade, han verkligen ÄLSKADE det.


Ja, man kan få dom att äta ur handen! och det är hur många som hellst där, tror jag och J räknade till 12st som sprang omkring runt oss.




Älskar verkligen Griffith Park, så underbart vackert!:)


När vi kom hem fick jag lite tid över och jag började göra mig iordning för att träffa Sabina och hennes kompis... Efter det fixade jag iordning barnen för kvällen och sedan satte vi på Mamma Mia och dansade tills det att middagen var klar:) kl 7 kom Sabina och hämtade mig och vi åkte till Glendale och gick på bio, kommer inte ihåg vad den hette men det var en komedi som var rätt seg faktiskt. Var super skönt att träffa lite Svenskar och få prata Svenska är så ovan att jag utan att tänka på det började prata engelska med Sabina och hennes kompis Anna...

Nu är klockan över två och jag jobbar någon timma på morgonen imorgon sedan ska jag iväg och träffa Therese, en annan Svensk au pair som precis kommit hit, vi ska äta lunch ihop och kika runt lite.  Så nu är det dags att sova igen!:)

Godnatt!:)



Snart helg!:)

Ja, snart är det helg! har haft en jätte bra dag idag... körde barnen till skolan, hämtade upp min minsta från skolan och har vart med min äldsta på tennis lektion, på kvällen tog min värdmamma med mig till yoghurtland.. Det skulle hon INTE gjort, jag kommer bli beroende av det stället, det var så himla gott:) Efter det åkte jag till megan och mashi för att umgås, kom hem precis nu kl är halv ett och jag ska upp imorgon bitti, måste även dusha innan jag börjar! Jag VET att jag kommer få en tuff morgon eftersom att jag har svårt att ta mig upp ur sängen på morgonen!

Imorgon ska jag förhoppningsvis gå på bio med Sabina, en svensk au pair i mitt område och hennes kompis, ska senare följa med dom på någon fest så det ska bli roligt, hoppas bara att jag slutar innan 7 så att jag kan följa med på det, hade vart kul att träffa någon svensk au pair. På lördag jobbar jag på förmiddagen, ska också ha mitt två veckors möte med min LCC då. På eftermiddagen ska jag kankse möta upp med en annan svensk au pair, Therese och vi ska nog kika runt och shoppa lite:) På kvällen blir det utgång på DV8 med Megan, Mashi och Alex och hans 8 kompisar från SF som är här och hälsar på i helgen, det kan nog bli kul... Får nog ta det lugnt för på Söndag blir det road trip till Palm Springs:) Med andra ord, en fullspäckad helg med mycket nya ansikten, ser fram emot det! 

Nu måste jag verkligen gå och lägga mig, annars är risken stor att jag försover mig imorgon och det vill vi INTE!

Saknar er alla där hemma!

Tack alla söta som ger mig så fina kommentarer, blir super glad när ni skriver!:) Ni gör min dag här i staterna lättare!

Min vardag...


Här är den enda bilden jag lyckats få på mina värdbarn ihop... men här har ni dom utanför vårat hus iaf:)
Är dom inte för söta?

Som ni förstår så har jag nu fått tillåtelse att lägga ut bilder på barnen, kommer tyvärr inte att skriva ut barnens hela namn eftersom att mina värdföräldrar inte ville det. Så nu kommer min minsta som är 3år (till vänster på bilden) att heta E och min äldsta som är 8år (i mitten) att heta J och min mellersta som strax fyller 6år (till höger) att heta G!

Här kommer lite bilder från i Söndags då vi var på barnens skola då de hade en Fair för att samla in pengar till skolan...


E & G när vi precis kom dit, förväntansfulla och glada:)


J passar på att försöka lära sig surfa:)


J, nervös för första karusellen, tvingade med mig och motvilligt följde jag med upp på den väldigt snurriga attraktionen, men roligthade vi!:) (här ber han mig att sluta ta kort hela tiden..gillar inte att vara med på bild)


G, inte lika nervös för detta... inte heller speciellt svår att ta kort på... hon är mer än gärna med på bild!


J gör sig redo för "jumper"


G, är riktigt akrobatisk:)


Detta åt jag medan barnen åkte attraktioner, äpple med kolasås, inte speciellt nyttigt säkerligen men attans så gott:)


G är som sagt väldigt duktig på gymnastik.


Dessa bilderna var från i söndags, här kommer lite blandade bilder...


E och ja gungar:)


En eftermiddag efter att barnen hade haft lunch med mamma och pappa och fått ansiktsmålning åkte jag och G på en cykeltur till starbucks för lite vam choklad i kylan... Såhär regnigt har vi haft det denna veckan,men blötare blev de dagen efter...






tillslut kom vi fram:)

Detta var en liten sammanfattning av min vecka hittills:)

Nu ska jag lägga mig, tidigt idag... woow! ska upp tidigt imorgon och jag är faktiskt trött!

Vad händer där hemma i Sverige? uppdattera mig! vill veta!!

Godmorgon Sverige/ Godnatt USA!


Regn för första gången på länge!

Idag regnar det, kan ni fatta? Kommer inte ihåg när jag såg regn sist? så idag klädde vi på barnen stövlar och regnjacka innan vi körde dom till skolan... ja det känns att det börjar bli höst!

Idag var det riktigt jobbigt att gå upp, sover riktigt bra i min säng här, snoozade i över en timma innan jag var tvungen att tvinga mig själv att gå upp. Igår började jag inte jobba innan klockan var halv 4 så jag sov ända till 11 vilket inte heller är riktigt likt mig.

Helgen har vart riktigt bra, i lördags var jag ledig på dagen så jag och mashi åkte ner till Downtown LA, hade faktiskt inte varit där innan men det var riktigt kul och framförallt BILLIGT! Jag fick med mig 4par skor och en mysdress hem, det ni! Hittade ett ställe där dom sålde converse skor, åkta! fick två par för 62dollar vilket är ca 420 svenska kronor... ja, jag är nöjd! 


japp, vi tog bussen!








Dessa skor följde mer än gärna med mig hem!:)

På kvällen var det meningen att jag skulle jobba, min familj hade BBQ här... Min värdmamma frågade om mashi ville komma också vilket hon ville så hon var med mig här hela kvällen, super mysigt! När vi ätit och jag gått och lagt barnen kom Megan förbi och vi var uppe på mitt rum och tjöta och hade trevligt!


Såhär kan det gå när mashi försöker sno en kram! haha...

På söndagen jobbade jag igen, barnens skola hade en Fair där dom samlade in penga till skolan. De sålde kakor, hade åkattraktioner och massa annat kul för barnen, mina värdföräldrar hjälpte till vid attraktionerna och annat och jag sprang runt och lekte med barnen, vi hade riktigt roligt faktiskt... Såg Victoria Beckham igen, denna gången gick hon emot mig och jag tänkte att jag bannimej skulle gå såpass nära så jag nuddade henne, vilket jag gjorde...så typiskt mig! haha...

Nu har jag frågat min värdmamma om jag får lägga ut bilder på barnen och hon skulle bara höra min min värdpappa så förhoppningsvis så kommer det upp lite bilder här ikvälll!

2 Månader!

Ja, idag är det den 10e Oktober och exakt 2 månader sedan som jag lämnade Sverige och tryggheten, det är också exakt en vecka som jag vart i denna familjen idag! Tiden går fort och jag kan inte fatta hur mycket som jag faktiskt upplevt under dessa två månader! Livet här nere är helt annorlunda mot livet i Sverige... Nu är jag van vid tiggande människor ut med vägen, människor som sover på de mest konsiga ställen och folk som blir arristerade.  Jag har inte bara upplevt saker utan jag har också växt som människa och lärt mig otroligt mycket om mig själv, jag vet att kan klara saker och att ingenting är omöjligt, jag blir stolt över mig själv varje vecka när jag ger mig in i något nytt och klarar det!

Igår när jag jobbat klart på morgonen så tog jag bussen för första gången och åkte till megan, tog en varm chocklad och tjötade lite innan hon började jobba. När hon började jobba gick jag vidare til The Grove och fixade mina checkar och gick omkring och kikade lite för mig själv, sedan bestämde jag mig för att traska hemmåt, ganska långt men jag hade inget och göra och tyckte att jag kunde behöva en promenad!:) På vägen blev jag sugen på att gå till Target (en affär som har det mesta och billigt!), efter halva vägen dit kom jag på att jag nog tagit mig vatten över huvudet men fortsatte att gå eftersom jag redan börjat... det tog mig nästan 2 timmar! när jag äntligen var framme på target och hittat en pyamas och 2st bh ringer mashi och undrar om jag är sugen på att följa med henne och hennes kompis och äta pizza så det var bara att betala och gå ut och denna gångne ta bussen tillbaka istället, var helt slut i fötterna!

Mashi, jag och hennes kinesiska kompis från college åkte till hennes lägenhet, jätte trevlig tjej och äntligen någon mer som är över 21!:) Hon var också snäll och körde oss hem på kvällen efter att vi ätit pizza, kollat på film och haft mysigt.

Nu ska jag göra mig iordning för vi ska ner till down town LA!:) ikväll jobbar jag... och imorgon jobbar jag också, vi ska på en fair med barnens skola.

Hoppas allt är bra hemma:)


Liten promenad!

Idag har jag jobbat lite på morgonen, lämnade min minsta på förskolan och sedan lämnade min värdmamma av mig på en liten shoppinggata inte långt härifrån, jag gick runt och kikade lite och sedan gick jag hem igen... tog en liten omväg med flit bara för att kolla på alla fina husen. (Något man får lära sig här är att vara själv och ta tag i och göra saker på egen hand), det är inte alltid som kompisarna är lediga samma tider som du... Nu är jag ledig resten av dagen ända tills imorgon...

Idag är det lite kyligare ute, det märks att det börjar bli höst, så idag har jag jeans och kofta... Måste handla mer varma kläder, har nästan inga alls.

Här kommer lite bilder från min promenad hem idag...








Min gata...


Här har vi min frukost jag gjorde iordning efter promenaden... (pannkakan är inte bränd, ser bara ut så!)


Nu ska jag fixa iordning mig och se vad jag ska hitta på idag, ikväll ska jag nog träffa Mashi och Megan, se om de vill komma hit, annars får vi se vad som händer under dagen! Inga direkta planer, ingen bil idag och alla jobbar men jag kommer nog på något!:)

ÅÅh, jag blir så arg varje gång som jag ska lägga in bilder på datorn, varför? jo för jag ser min nya kamera och jag gillar den INTE, blev av med min kamera för några veckor sedan, ÄLSKADE verkligen den kameran så jag gick och köpte en ny här nere av samma märke min inte exakt samma modell, den såg bra ut och hade hyfsat många pixlar, det är typ det enda jag vet man ska kolla på... Men den är SEG, suddig display och gör INGA bra bilder, självklart har jag inte kvar kvittot till kameran men funderar starkt på att köpa en ny, jag vill ha en sån jag hade innan men har inte sett den någonstans här än:( men hittar ja den så ska jag bannimej köpa den, mycket roligare att ta kort när man har en bra kamera! Den jag har nu är bara ett problem känns det som...  GRR på den som tog min kamera säger jag bara!


Ha det så bra allihop!


Allt händer...

Jag har hållt på en väldigt stor hemlighet i vad som känns som en evighet, fast egentligen är det väl bara en vecka eller två, jag är ärad, överlycklg och förväntansfull... Jag ska bli gudmor och min kära kusin är gravid!

Jag och Mathilda i midsommras!


Känns som allt händer nu när man är borta, jag börjar äntligen trivas här och saker som detta händer hemma i Sverige, på ett sätt känns det som "vad tusan gör jag här? varför är jag inte hemma och upplever detta med henne?" , skaffar jobb och förtsätter med mitt liv, men det finns tid för det också, är inte gammal än men självklart kommer tankarna upp.




Spikat och Klart!

Idag har de varit en riktigt bra dag, allt har kännts super och jag är på toppen humör! Jag tror faktiskt att jag kommer till att tycka om min nya värdfamilj riktigt mycket! Jag har en känsla av att jag kommer få ut precis det ja vill med denna familjen.

Nu är alla planer spikade förutom fallskärmshoppet, hoppas någon kan göra det med mig. Fick helgerna jag ville ledigt, min värdmamma är verkligen snäll hon sa bara " ja självklart, du ska passa på att göra sånt när du är här och medans du fortfarande är ung, är du flexibel med mig är jag flexibel med dig"... det passar mig riktigt bra!

Idag såg jag Victoria Beckham... hon såg precis ut som i tidningarna, lika snoffsig och uppklädd, tror ja kommer se henne endel framöver då hennes barn går på samma skola som mina, woow hur cooolt är inte det? haha.. ja blev helt chockad när min värdmamma berättade det idag, pheobie i Friends hennes barn går också på den skolan:)

Imorgon blir det hejdå för Sara, jag vill inte!!

Nu ska jag sova!  Ha det bra allihop, jag har en känsla att jag kommer sova som en prinsessa inatt!=)

Godnatt USA/ Godmorgon Sverige!

Planering!

Ja idag är det en riktig planerar dag, jag har kommit fram till att tiden går här nere och jag vill få ut det mesta av min tid här så jag har köpt mig en almenacka och börjat kolla igenom vad jag vill göra och börjat boka upp helger. (hoppas ja kan vara ledig) Tänkte prata med mina värdföräldrar när jag gjort upp planen ordentligt och se om de funkar för dom också:) 

Såhär ser det ut preliminärt just nu!

16-18 Okt - San Diego, klättra i berg, krypa i grottor och sova under bar himmel.
30Okt-1 Nov - Halloween, Malin och Linda kommer hit. Halloween party!
13-15 - Nov - Las Vegas!
27-29 Nov - Hoppa Fallskärm i Santa Barbara

Sedan måste jag planera in när jag ska åka till San Fransisco och när mamma, pappa och tobias kommer hit vilket antagligen blir December/Januari....

Är lite irriterad på min kära vän KRUT just nu som skulle svara i telefon kl halv 12 men icke då! Är inte ens säker på att ja har rätt nummer! grr...

I helgen hoppas jag på att de blir down town LA, har faktiskt inte varit där än så jag hoppas ja är ledig och kan åka med på det, sedan är det bara en vecka tills ja åker till San Diego!:) ska bli sååå kul!

här kommer en bild från i fredags när jag, sara och Mashi var på Madame Tussauds


Ja titta vem jag och Sara träffa!!

På fredag flyttar Sara ifrån oss, jätte tråkigt faktiskt. Men jag hoppas vi kommer att ses ändå ibland. och jag önskar dig lycka till i din nya familj och att du får ett super år!:) Jag kommer sakna dig!

De första dagarna...

Någon där ute när nog lite nyfiken på vad som hänt de första dagarna här och de har varit endel, inte jätte mycket men mycket nya intryck och nya saker att lära sig.

Familjen jag bor i nu är totalt annorlunda mot den jag hade innan, det är skönt för här har jag endel sysslor jag faktiskt behöver göra ( behövde inte göra något speciellt i den andra familjen, blev lite långtråkigt att bara kolla på film hela dagarna!), nu ska jag köra och hämta barnen på skolan och ta dom till sina aktiviteter... det kommer vara mina största syslor eftersom att barnens skolor ligge ganska långt bort så det kommer bli en hel del bilkörande vilket jag gillar (kommer vara bäst på att köra bil när jag kommer hem!)

Igår var jag med barnen och föräldrarna på ett barnkalas/poolparty... det var ett jätte stort kalas och familjen hade en stor hoppborg, en person som gjorde ansiktsmålningar och andra giltter tatueringar på kroppen, en pool som barnen kunde bada i med en inhyrd poolvakt samt all sortsmat, popcornmaskin, och smaksatt krossad is som barnen här bara ÄLSKAR. Så det fanns verkligen allt så barnen kunde kappast varit missnöjda. Det var verkligen som man tänker sig ett typiskt amerikanskt barnkalas!:)  På kvällen åkte jag till megan och vi var på hennes spa igen.. denna gången ganska länge eftersom vi hade ganska mycket tid, det är så härligt och avkopplande!

Idag började jag kl 8 och vi åt frukost ihop, numera äter ja riktig frukost, wiihooo!!! det blev rostad bagel med creme chese och vanilj te! mums! De två äldsta barnen var sjuka så de fick stanna hemma från skolan idag, jag följde med mamman och lämnade min minsta på förskolan medan städerskan tog hand om de andra barnen hemma. Efter vi lämnat den minsta på skolan var vi tvugna att åka till de äldstas skola som ligger ca 40min bort för att min värdmamma var tvugen att fixa med endel saker, hon är väldigt insatt i barnens skolor och är med och hjälper till att fixa partyn och andra saker för skolan.

När vi kom hem så lekte vi lite, dansade på barnens high school musical matta (det är faktiskt riktigt kul!), målade och lekte med barbie... nu är jag lite ledig, börjar jobba om en stund igen, får se vad som händer då!  Har fortfarande inte kollat med bilder, ska göra det snart... får verkligen hålla tummarna för att det är okej att lägga upp lite bilder här!:)

Nu har jag äntligen fått prata med min älskling där hemma också! det var flera dagar sedan nu! så nu är jag riktigt glad!:) Gudars vad jag saknar honom!!

Kramar

Framme!

Nu sitter jag på mitt nya rum, allt har gått jätte bra! Familjen är super trevlig och mitt rum är helt otroligt, kommer trivas som fisken i vattnet... känns lite konsigt just nu bara för att denna familjen är helt annorlunda mot min förra familj, här har dom planer och saker som händer hela tiden. Jag tror det är bra, roligt att det händer saker och jag tror inte jag behöver bli riktigt uttråkad här.  Kommer nog vara några veckor nu som jag måste vänja mig vid allt nytt...

Idag när familjen hämtade upp mig åkte vi till ett litet shopping område som ligger väldigt nära där jag bor, det är som en liten gata som de flesta i detta kvarteret går så de flesta känner varandra och jag fick träffa endel av familjens vänner... vi gick till starbucks och jag provade en hot chocklate, det var gott... men den hos Megan är fortfarande bäst!  Sedan åkte vi hit och de visade mig runt i huset lite, jag lekte med barnen i trädgården och vi gjorde en liten picknic... Den äldsta tjejen ville vara med när jag packade upp mina saker och hon älskade verkligen mina klänningar och frågade flera gånge när jag tänkt använda endel av dom. Medan vi höll på med det kom den lilla tjejen upp med en rosa ros till mig som hon plockat i trädgården, hon är verkligen ett litet charmtroll! 

På eftermiddagen hade den äldsta sin kusin på besök och de lekte en massa, är precis hemkommen efter att vi kört hem henne till hennes hus i Beverly hills, superfint hus, påvägen hem därifrån visade min värdmamma vart Dr Phil bodde så nu har man sett det också!:)

Imorgon ska jag följa med på ett barnkalas och vi ska gå på en marknad, det kommer bli kul! Nu ska jag ta en härlig dusch, lägga mig i min fina säng (dom har beställt en ny,större som kommer snart=)),  kolla på tv och vänta på att Mamma och Pappa ska komma in på Skype.

ska se om jag får lägga upp bilder här på bloggen imorgon så om vi har lite tur kommer det snart upp lite bilder:)

Ha en bra kväll/morgon allihop!

Packat och klart...

Ja nu är allt så gott som packat och klart, lite små saker kvar... om 5h kommer min nya värdfamilj och hämtar mig, lite nervös måste jag faktiskt säga att jag är, men det ska nog gå bra. Har varit här snart 2 månader och har redan shoppat en resväska med bara kläder, vart ska detta sluta? måste nog försöka skärpa mig vad gäller det...

Igår när jag slutat åkte jag och hämtade upp sara och vi åkte till KFC och åt, det var faktiskt super gott. Sedan mötte vi upp Mashi på Hollywood Blvd och gick på Madame Tussauds, det var riktigt roligt!:) (bilder kommer senare, allt är nerpackat). Senare åkte vi till Megan och satt och tjötade och åt lite godis... Mashi, Megan och Sara drack vin men jag var ju tvungen att köra så jag drack Fresh Lemonade, min favorit här, nästan bättre än cola!

Ne nu vet jag inte vad jag ska skriva mer, är för nervös idag känner jag! önska mig lycka till!!!

Ha det bra alla där hemma! saknar er faktiskt riktigt mycket!

Frågor & Svar

Hej!

Jag är au pair i OHIO men jag trivs inte särskilt bra.. undrar hur en rematch går till? Får man se vilka familjer som finns tillgängliga eller föreslår dom liksom bara en? Vilken organisation åkte du med??
Jättetacksam för svar!
//Elin

Svar: Jag åker med Cultural Care och då går det till på samma sätt som i Sverige, dom matchar dig med en familj i taget, du kan självklart säga nej och få en till men när du är här nere har du bara två veckor på dig att hitta en ny familj, annars blir man hemskickad igen.  2 Veckors perioden är nog samma för vilken organisation du än har men jag vet att andra organisationer gör på annat sätt och matchar dig med flera samtidigt.


Hvilke tips har du til hvilke spørsmål man bør spørre familien om? :) Og hva skrev du i ditt personlige brev? Spennende å lese om livet ditt i usa, da jeg drar dit selv neste år!

Svar:  Bra frågor att ställa kan ju vara tex,  deras intressen, vad som kommer förväntas av dig, om det finns andra au pairer i området, hur de ser på hemlängtan,  tillgång till bil… Listan kan göras ganska lång men jag fick en bok av Cultural Care och däri fanns det färdiga frågor som kan vara bra att ställa. Vad gäller mitt personliga brev så berättade jag lite om mina intressen och om min familj. Vad jag tycker om att göra när jag är ledig och varför jag ville åka som au pair samt hur jag ser på barnuppfostran.


Jag undrar om du är över 21, eftersom jag läst att du fått gå in på barer och sånt utan de där stora röda kryssen? :)

Svar: Ja jag är 22år så jag är vuxen även här i staterna!:)


okej då passar jag på att fråga :) vad gjorde du för typ av "ta-hand-om-barn-jobb" tidigare? (behöver tips) för vist måste man ha ett minst antal timmars meriter för att kunna åka iväg som au pair?

Svar:  Jag arbetade på en förskola i två år innan jag bestämde mig för att åka iväg. Det stämmer att man måste har ett vist antal timmar, tror det är 250? Då kan du räkna allt från att ha passat småsyskon till att ha jobbat med barn, praktik osv.


roligt att läsa din blogg :) tänkte höra med dig du som har flugit över till cali, hur många kilo bagage får man ha på planet dit? för jag antar att du också flög med us airways? :)

Svar: Tack, roligt att höra:) När jag åkte var det 2*23kg vanligt bagage 8kg handbagage och en datorväska som gällde.


Hej hej, jag är bara nyfiken på vilket bolag du åkte med, jag håller på för fullt nu med att komma iväg, men har då ett stort önskemål om att få komma till en familj i kalifornien då det är en dröm att få bo där, men då säger mitt bolag att ja då kommer få vänta i 1.5 år säkert. men min fråga är sade du att du vela till kaliforninen eller hittade du bara en bra familj där ? :)

Svar: Jag var precis som du, jag ville ha en familj i Kalifornien eftersom att det var en dröm så jag hade Kalifornien som önskemål. Vet att organisationer inte tycker om att man har önskemål eftersom att de vill att man ska välja familjen och inte stället.


Detta inlägget är för min Mamma och hennes arbetskamrater som jag har hört också läser min blogg:)


Denna fina etikett hittade jag igår när jag städade lite här hemma:) Lite hemmakänsla över det:)haha.. min nuvarande värdmamma använder denna sortens tråd, vist är världen bra liten ibland? haha...

Idag blir det till att börja packa ner mina saker, ska bli kul att se hur mycket min packning har växt då jag shoppar mycket mer än vad jag borde här nere, jag åker iväg med tanken att jag INTE ska köpa något men kommer likförbaskat hem med något! shoppingen är galet bra och billig här! ... dock inte lika bra för plånboken när man tänkt spara pengar.

Måste skicka en STOR kram till Mormor, Morfar & Farmor, Farfar ... hoppas ni har det bra där hemma!

OBS!
Frågestunden fortsätter en liten stund till så ni som har frågor fortsätt fråga!