Otrevligare får man leta efter...

Jag vet att klockan inte är speciellt mycket men mina ögon går i kors här, känns som att det var alldeles för längesen som jag sov ut ordentligt, så behöver samla sömn då jag även imorgon behöver ställa klockan.

Dels behöver jag nog sova för att mina vänner ska orka med mig på Liseberg imorgon också, jag känner mig verkligen inte trevlig nu när jag är såhär trött plus att jag inte heller då är speciellt positiv!

Så för min egen skull + mina kära vänners så säger jag nu, Godnatt!


Här kommer lite bilder...

Här kommer lite bilder på hur jag har det hemma,lovade för längesedan bilder på köket men här kommer rubbet!:) stortrivs och kommer antagligen sakna min lägenhet när jag åker till USA men tur är ju att den är kvar när jag kommer hem:)


Mitt vardagsrum
Vardagsrum


Kök

Väggtext i köket
Väggtext i kök:)

Mitt mysiga sovrum
Sovrum


Vårat Datarum/Gästrum
Datarum/Gästrum


Datarum/Gästrum


Hall


även denna dagen lider mot sitt slut...

Idag har det varit fullt ös, har varit på Ullared med mamma och syster och shoppat... och jag hörde nog mig själv på radio minst tre gånger påvägen till ullared, endast en påvägen hem, skönt!Jag tycker verkligen inte om att höra min egen röst på radio, tycker inte att det låter alls som jag!

I vilket fall... jag hittade det mesta jag var ute efter i Ullared så nu kan jag äntligen säga att jag är färdig med mina presenter. Underbart! nu är det endast en resväska kvar att inhandla:)

Imorgon bär det av till Gränna:) undra vad jag kommer köpa med mig hem därifrån?:)

Ni som vill höra radioinslaget med mig och Frida kan lyssna på det här.
Om varför vi åker som Au pairer och varför vi tror att fler väljer att åka som Au Pairer just iår.

Sov gott allihop!

Radion var här...

Hon åkte härifrån för en stund sedan... 

Började med att hon ringde imorsse på jobbet och frågade om jag kunde tänka mig att ställa upp på en intervju om att jag ska åka som Au Pair vilket jag kunde tänka mig så efter lite nervositet och stressande så kommer jag nu vara i radio imorgon? herregud, ska bli kul att höra hur jag låter i radio! låt oss hoppa över onsdagen och gå direkt till torsdagen så det är "gårdagens nyheter"... hehe.. nedå det ska väl ha gått bra, kanske, hoppas jag?!


Glöm inte att följa min blogg med bloglovin!

Risk, Lucia och Middag hos Mormor & Morfar

Fredagkvällen blev lyckad, blev varken bowling eller lazerdome som jag trott för bowlingen här i stan hade semesterstängt och vi kände oss för trötta för att åka  till Borås och spela lazerdome. Istället blev det en myskväll hemma hos mig och Tobias med lite kyckling, klyftpotatis och tzatsiki till middag och sedan ängnade vi kvällen åt att spela lite Wii, då Tobias precis hade köpt till Wii Resort, när vi började tröttna på det så spelade vi en omgång Risk ( ett av mina absoluta favoritspel).

Igår åkte Tobias till Jönköping och spelade golf och jag åkte ut och hälsade på Lucia i Dannike. Vi satt och tjötade och hade trevligt och åkte sedan till Dalsjöfors och satte oss på Tårpilen och åt varsin varm baguette, Mums! :) På kvällen åkte jag Emelie och Frida in till Emelies kompis Irina i Borås på förfest. Kvällen avslutade vi på Harrys, var sjukt mycket folk ute så det var mest jobbigt för vart du än skulle var du tvungen att knö och detta gällde även dansgolvet, så att dansa var inte att tänka på, men kvällen i helhet var trevlig men jag ser fram emot nästa helg då det är avskedfest som gäller, det kommer bli toppen!:)

Idag vaknade jag och mådde faktiskt hyfsat bra vilket var skönt:) Nu sitter jag här och har precis kommit hem från en härlig dag i Vegby, först middag och fika hemma hos mormor och morfar och sedan kvällsmat hemma hos mamma och pappa:) super gott!  

Kan knappt förstå att om tre veckor befinner jag mig i LA i min värdfamilj. Tiden går alldeles för fort just nu tycker jag, hade vart skönt att kunna pausa den lite så man hinner med allt man vill innan man åker. Denna veckan jobbar jag Måndag, Tisdag och Fredag och på Onsdag blir det Ullared med mamma och syster, Torsdag blir det Gränna med Tobias och på Lördag är det Liseberg och avskedsfest som gäller, jag har beställt fint väder!

Nu ska jag och min andra hälft titta lite på TV. Hoppas ni haft en bra kväll allihop!


Så sööt:)

Var nere på solcenter drop in innan, satt och väntade på att solariet jag skulle ha skulle bli ledigt... Samtidigt så sitter det en tjej med en liten unge och väntar på någon som solar, jag måste säga att den ungen, en liten tjej på drygt ett år var så bedårande söt att jag har aldrigt sett något liknande. Engergi till tusen hade hon och sprang fram och tillbaka där inne och ville att tjejen som var med henne skulle leka med henne:) Det skrattet den ungen hade var så smittsamt så det är inte sant, tänk om man hade en sån hemma, då hade man fått sig ett gott skratt varje dag!   Hon fick iaf mig till ett gott skratt och även till att smälta en smula!

Regn, regn & regn

Åh fy vad jag börjar bli trött på allt regn... Man tappar lusten till att göra något kreaktivt överhuvudtaget!
Funderar dock på att städa lite och möjligen slänga in någon tvätt om tvättmaskinen är ledig. Sedan blir det nog att lägga mig och läsa klart min bok. Imorgon ska vi hitta på något kul med min kusin och hennes pojkvän, får se vad det blir för något, är nog inte omöjligt att det blir antingen lazerdome eller bowling.. men det återstår att se, ska i vilket fall bli kul:)

Påväg till vårdcentralen...

Ja om 25min har jag tid för att ta min tredje twinrix spruta mot hepaiti A&B, ska bli skönt att ha den gjord.
Det är ju inget måste att ta den när man ska åka till USA men min läkare som jag hade på hälsoundersökningen rådde mig till att ta den då de flesta tar den när dom åker till USA och jag känner att jag vill vara på den säkra sidan. Förövrigt så är det bara 2,5 Vecka kvar innan jag åker, jag kan inte förstå att det är så nära, det kommer bara smälla till så står jag där på landvetter!!
 

En morgon som aldrig tar slut...

Ja det är sant... jag ligger fortfarande i soffan med täcke och kudde och iklädd nattlinne. Har inte haft något att göra idag...
Imorgon är det jobb, det är bra för då kommer jag iaf upp ur sängen/soffan:) men det är skönt med sånna dagar ibland.. jag ska iaf försöka ge mig ut på en promenad idag och en sväng förbi ica.  Snart kommer Tobias hem från jobbet också... får se vad vi hittar på då men jag är sugen på att hitta på något kul... får se vad vi hittar på, kanske blir lite Wii, för att få honom att följa med på en promenad är nog omöjligt!

Hur har eran dag varit? lite mer hänelserik än min säkerligen,  Berätta!:)


Härliga morgon!





Min dag har då inte börjat speciellt bra.... Först ringde Evelina och väckte mig (tack för den du!) sedan började min mobil att krångla och för det tredje så tror jag att mina visdomständer börjar komma.... Inte kul när det är mindre än tre veckor kvar till USA. tänk att sitta där nere med tandvärk och hela köret..
Jag hoppas min dag slutar bättre!

Dålig uppdatering...

Har jobbat i helgen och har inte direkt haft tid att skriva här, har inte hänt så mycket som är intressant att lägga ut här på bloggen heller... Idag har jag däremot varit ledig vilket har vart skönt, gick upp först vid elva idag! det är lyx...
Nu sitter jag och kikar på Beck - Okänd avsändare på tv4. Imorgon hoppas jag på sol eftersom att jag är ledig då också:) sen väntas jobb onsdag till Fredag.

På Fredag hoppas jag på att det blir lazerdome eller bowling med Kusin + pojkvän:)
På Lördag är det utgång med Emsan som gäller, längtar... var längesen nu.

Nu börjar det på Tv, hörs imorgon!


Hem och sova!

Hej! sitter hos Evelina nu, har precis kollat på Notting Hill... lika bra som vanligt!:) nu ska jag bege mig hemmåt! har jobbat hela helgen så har inte hunnit uppdatera så mycket, gör det imorgon!

Sov gott allihop!:)


Idag kom det!!

...Mitt Training school Schedule + försäkringsbevis. Flygbiljetterna finns redan på CCs hemsida att skriva ut så nu kan man väl säga att det mesta är fixat, allt viktigt iaf, har som sagt fortfarande presenterna till familjen och barnen kvar, men det ska nog lösa sig.

Ska se om jag kan scanna in shemat så att ni kan se det här, tobias sitter vid datorn som skrivaren är kopplad till och tittar på film så ska se om jag kan få upp det när han är klar där.

Ha en fortsatt bra kväll allihop!

God Morgon!

lite sent men bättre sent än aldrig,  börjar jobba först kl 4 idag så jag tänkte ge mig ut på en promenad nu, sedan ska jag sätta mig och skriva på min packlista och min lista över vad jag behöver köpa innan jag åker... mitt största problem just nu är mina presenter till barnen... är ju jätte svårt att hitta något som känns jätte bra!  Någon som har förslag till presenter till både värdföräldrarna och barnen? 

Bilförälskelse & Huskurer

Nu har jag precis kollat klart på "Det stora byggslaget" på Tv 3, jag älskar det svarta lagets ideer och deras olika teman vecka för vecka, himla snyggt... denna vecka förlorade dom mest pga att dom tagit sig vatten över huvudet och inte riktigt hann färdigt men ideerna var riktigt bra enligt mig! De röda laget gjorde det ganska enkelt och snyggt men inget som är utöver det vanliga vilket gjorde att dom var klara en dag tidigare än vad som behövdes.

I pausen kom grannen med sin bil igen och det fanns vist ett tak till bilen som han nu hade fällt upp, hann inte ta kort innan han åkte iväg men nu såg den precis ut som farfars bilar på Liseberg:) Jag är helt såld på den bilen!

Idag fick jag ett tips på jobbet också, jag har som sagt en vårta under foten (lite äckligt kan tyckas men den ska bort) på vårdcentralen här i Ulricehamn vägrar dom att hjälpa mig att ta bort den då det är ett virus som ska försvinna av sig själv enligt dom, hur länge man nu ska vänta!? jaja... tipset var iaf att lägga ättiksprit på en bomullstuss och lägga på vårtan och sätta ett plåster över och låta det sitta ca 2 dagar, sedan fortsätta så tills den är borta (kan ta olika tid beroende på hur stor man har) enligt mig är det värt ett försök och imorgon ska jag åka och köpa ättiksprit!




Hoppas nu detta funkar!

/Hanna

Lite snabbt...

Nyss hemkommen från jobbet, ytterliggare en dag avklarad denna veckan, tiden verkligen springer iväg!!
Nu ska jag lägga mig och läsa lite i min bok, Stieg Larsson - Flickan som lekte med elden...
Uppdaterar mera lite senare!:)


Grannen kom hem med sin bil...

... och det ser precis ut som en leksaksbil!!!
Jag skulle då inte säga nej till att åka med en sväng i den!:P




Bra dag!

Idag är jag ledig, min enda lediga dag denna veckan, har en riktigt jobbig vecka nu, men jag klagar inte... behöver pengarna!:)  Idag har jag hjälpt Evelina med hennes Au Pair papper till ambassaden, hon ska dit på fredag, så vi har sprungit omkring på stan och betalt in visumpengarna och letat efter en fotograf, men självklart hade den enda fotografen i stan semester till på fredag så Evelina får åka till Borås imorgon och leta upp en. Kom precis hem nu efter att vi ätit lunch på Kina:)

Nu ska jag byta om och försöka ge mig iväg på en rejäl promenad, det var ett tagsen och jag känner att det är på tiden att jag kommer igång lite nu!! På med bra musik i mp3n bara! Jag känner att det är en bra dag idag och jag är på bättre humör än någonsin, vet inte varför men jag är verkligen hur glad som helst:)


ha en bra dag!:)


Flygtider!

Idag fick jag mina flygtider, åker 07.30 från lanvetter och ska mellanlanda i Frankfurt, där är jag kl 09.15 - 13.15 då nästa plan mot NY går. Nu känns det verkligt!

Självklart fick jag även en mellanlandning från NY till LA också, typiskt!  Mellanlandar i Dallas och får sitta där och vänta ett par timmar, hur ska det gå? säkerligen ingen annan Au Pair som åker med just det flyget som man kan ta lite hjälp av.  Men det ska nog gå bra, det måste det! men gud vad nervös jag kommer att vara! Kommer andas ut först  när jag landar i Burbank 20.54 och får se min värdfamilj så jag vet att jag verkligen kommit rätt!:)


Presenter till barnen!

Idag har jag och Evelina varit en sväng i Borås och letat efter presenter som vi kan ha med oss till barnen, hon hittade jätte söta kläder till hennes små tvillingar som är 6månader när hon kommer ner, hon beställde även egendesignade nappar till dom. Ska se om jag kan få ta kort på kläderna så jag kan lägga upp dom här. 

Själv håller jag på att leta efter Pippi filmerna på engelska men utan resultat, på youtube finns det massor med klipp på Pippi med engelsk tal men jag hittar inget ställe där man kan köpa dom så är det någon som vet så hör gärna av er!

Nu ska jag och Tobias kolla på Duplicity! :)

Hoppas alla haft en bra helg!

Au Pair

Här sitter jag och Frida en lördagkväll, framför tvn, precis ätit kinamat, en p3 med jordnötsås (Grillspett med vitlök och stekt ris) från mings palace här i Ulricehamn, super gott! Till efterrätt delade vi på en Ben & Jerrys, den var dock inte lika god!!

Jag börjar bli nervös över packning och allt omkring!  och ett stort dilemma är presenterna till familjen och barnen... Vad ska man köpa?? någon film från Astrid Lindgren, polkagris, något från kostaboda, sverige tröjor? allt det känns så tråkigt, sånt alla köper... men blir väl något sånt i slutändan iaf. Det roligaste hade varit om man hade fått tid till att göra något eget tex en kokbok eller något sånt.  Är det någon som har någon ide på vad som kan vara bra presenter?

Har nog konstaterat att jag behöver en resväska till, hur mycket jag än vill så kommer jag nog aldrig att klara mig på en väska. 

Någon annan som har funderingar kring packning, att träffa familjen första gången osv?  finns mycket att tänka på och mycket att vara lite nervös för. Tror dock att det mesta kommer att lösa sig när man väl är påväg!

Ha det bra!

/Hanna

Följ min blogg!

Här kommer jag att uppdatera och skriva om min tid i USA, Los Angeles CA!

Följ min blogg med bloglovin

Nu är det snart dags att sova.

Imorgon är det exakt en månad kvar tills det bär av till NY och sedan vidare till LA!:)

Nytt

Som ni ser så har det blivit lite ändringar på bloggen! alltid skönt med förändringar.
Så himla skönt, är jätte nöjd med sidan och vill tacka Sandra Marinoni som har hjälpt mig med designen. 

Hon är jätte duktig och vi har haft kontakt via hotmail.
Ändringar och sånt har vi gjort ihop, ibland har jag känt mig lite krävande men hon
har alltid snabbt ändrat det som jag vill ha det!
Jag är mycket nöjd!:)

Besök gärna hennes blogg:
www.marinoni.blogg.se

Jävla kärring!

Åh, det är inte ofta jag blir arg men nu är jag faktiskt riktigt irriterad!!

Jag och Frida var nere på Solcenter Drop in och skulle sola, vi stod och skulle precis växla våra sedlar i automaten när det springer in en kärring 50+  altså verkligen springer in för att ställa sina saker i ettan och sedan trycker hon sig före oss och slänger in sina pengar! Frida som stod och skulle växla pengar för det solariet!  Så sniket så det är inte sant!

Sitter här nu och är irriterad över att jag inte sa något utan lät henne göra det, tror jag blev lite ställd. Vissa människor är verkligen själviska!

Vad gör man med lediga dagar?

Äntligen är man ledig ett par dagar, men tyvärr så har jag inte vädret på min sida.  Vaknade upp idag och var så fruktansvärt sugen på att åka till Liseberg, måste försöka hinna med det innan jag åker.

I helgen var jag faktist lite ledig också, jag och Tobias tog med båten till Varberg och var ute både lördag och söndag med mina föräldrar!  försökte oss på att fiska men tyvärr inget napp, hur svårt kan det vara?

har suttit några dagar och kompliterat min lista på vad jag ska ha med mig  till USA, den bara växer och växer den listan, ska bli kul att se hur det löser sig när jag väl ska börja packa!

Idag får det väl bli till att städa lite och sedan träffa Frida en sväng, har svårt för att släppa min bok också började för någon dag sedan med Stieg Larssons - Flickan som lekte med elden, den börjar bli riktigt spännande!:)

Nu är det nog dags för lite frukost!

Ha det bra!

Hej sommar!

Idag damp det ner på posten, mitt VISUM!:) nu känns det som det närmar sig!

Min dag har sett ut såhär, jobb mellan 6.45 - 14, tog en sväng förbi Evelina på hennes jobb sedan vidare hem, byta om till bikini och åka med Frida ut till Vegby för att sola lite vid stranden och jag lyckades även att ta årets första dopp i sjön, 24 grader och super skönt!

Sedan har jag lagat tacopaj till mig, Evelina och Tobias supergott! nu har jag något att ha med mig till jobbet imorgon!:) har även hunnit med att följa med Evelina då de skulle komma några och kolla på hennes kära lilla Pelle, tyvärr tyckte inte dom att han var lika vacker som vi tycker! Pelle kommer förhoppningsvis snart att få en ny ägare som ser honom för den han är!;) haha..

Men något mycket värt att fira idag är att Evelina fått en familj i Foster City CA, och de har tackat ja till varandra så nu är vi båda i CA! känns toppen!

Nu ska jag sova för att sedan jobba igen.

Skrev förra veckan att jag utlovade bilder på köket plus en överraskning, tyvärr blir det lite förskjutet men jag hoppas det ska kunna gå att få fixat inom en snar framtid, jag ber om ursäkt!

Godnatt!