Venice och Santa Monica

Idag har det varit en bra dag, mötte upp Mashi och Megan vid 12 och sedan åkte vi vidare till Venice och spenderade några timmar på stranden och sedan gick vi och kollade i de små butikerna ut med stranden, på kvällen åkte vi vidare från Venice till Santa Monica och tog en tur ut på Santa Monica pier innan vi åkte hem åt vi mat på the hooters, ett ställe som grabbarna säkert skulle tycka om att gå till då det är tjejer i kortkort som går runt och serverar... Tyvärr glömde jag kameran idag men Mashi tog mycket foton så jag ska försöka få dom av henne imorgon... Men jag antar att ni kan föreställa er mig ligga på stranden och bada i vågor som är högre än mig själv, ströga omkring i de små butikerna och se solnedgången från Santa Monica Pier (så vackert!) så det har absolut vart en fantastiskt härlig dag och tro det eller ej så var det faktist den första dagen jag verkligen fick sol, jag måste till stranden oftare!:)

Orkar inte skriva så ingående idag... är super trött och ska försöka sova nu, imorgon väntas en 10h dag med jobb!

Godmorgon Sverige, Godnatt LA!

Tobias, saknar dig!

Wonder pets save the day!


Ja idag var det Wonder pets party här hemma för Charlie som fyllde 2år!



Här är maten och lite dukning, teckningarna har J målat och föreställer olka djur som Wonder pets har räddat!
(Wonder pets är som ett barnprogram här)


Här är salladen plus selleri med jordnötssmör och russin som ska föreställa "ants on a straw" , wonder pets firar alltid ett lyckat uppdrag med selleri.


Hoppborg i form av en tårta beställdes in.


Cupcakes som min värdmamma gjort som föreställer karaktärerna i Wonder pets.



C + Värdmamma blåser ut ljusen:)


C slår första slaget på Pinjata!


tillslut gick den sönder:)



C gillar denna presenten:)


Och varmt var det också, över 110F... kritorna smälte så ni kan ju förstå att det var varmt.


Här är jag och två av mina värdbarn!=)

Det har vart en bra dag och roligt att ha varit med om ett amerikanskt barnkalas, är dock väldigt trött efter att ha haft 11st två åringar springande omkring... Men har fått mycket komplimanger över min engelska vilket är roligt:)

Nu på kvällen har jag vart på bio med familjen, G-Force... mycket bra film! nu är jag trött och imorgon hoppas jag att det blir stranden!=)

Det brinner här också, såg det extra tydligt idag påvägen till Burbank... 4000 hem har evakuerats, läs mer om branden här: http://latimesblogs.latimes.com/lanow/

Godnatt/ Godmorgon på er!


Kalas pyssel!

Idag har det varit en skön dag, vaknade ganska tidigt för att hjälpa till med kalas här, jag har klippt ankor och sköldpaddor och barnen har ritat teckningar av wounder pets, mamman var iväg och köpte massa gossedjur och pinjatas, papper, muggar och massa saker... imorgon bitti ska vi dekorera wounder pets cup cakes och så kommer hoppborgen som familjen hyrt:) det ska bli kul att se hur detta går...

På eftermiddagen åkte jag ut och letade upp Citibank och öppnade ett konto där, super enkelt, behövde inte skaffa personnumer eller något så jag är nöjd och inte bara nöjd över att ha öppnat ett konto utan jag hittade dit och hem utan att köra fel!

Nu på kvällen har jag vart iväg och mött en tysk au pair som bor väldigt nära mig, Mashi... En super trevlig tjej, vi kommer absolut att ses fler gånger. Vi åkte iaf till the grove (tredje gången jag är där denna veckan, älskar det stället enbart för att det är så himla mysigt och fint) och gick runt och kikade i affärer, åt lite och hade trevligt, sedan åkte vi hem till henne en sväng och var där en stund, och även denna gången hittade jag vägen hem! åååh, jag är så STOLT över mig själv! jag håller på att bli en riktig storstads människa, snart hittar jag överallt!


Jag och Mashi

Imorgon är det som sagt kalas här och jag hoppas Charlie kommer att tycka om min present som jag köpte i sista minuten idag när jag plötsligt kom på att jag inte hade någon present!


One tree hill!!

Såg precis att one tree hill börjar den 14e September, Längtar redan!!! Är dock besviken på att Peyton och Lucas inte kommer att vara med något mer, svårt att tro att det kommer kunna bli lika bra igen men jag hoppas!

Evelina har nu också bokat biljetten hit!=) skööönt! Vi kommer ha så kul och jag ska försöka att göra av med minimalt med pengar denna veckan så jag kan leva loppan nästa helg! Nu ska jag duscha och sedan iväg och möta en tysk au pair!:)


Het dag!

Idag har det varit den varmaste dagen denna sommaren här... 105 F vilket är ca 42 grader i skuggan! Det är riktigt varmt, men det är väl bara att vänja sig, de närmsta dagarna ska tydligen bli ännu varmare.

Idag har jag inte hittat på så mycket med barnen, de har varit väldigt trötta av värmen så vi hade en mysdag hemma. Kl 5 kom Sara och hämtade upp mig och vi åkte till IKEA, sååå skönt att äta lite svensk mat, det går inte att komma undan, svensk mat är mycket godare (och säkerligen mycket nyttigare) än amerikansk. Med mig från Ikea fick jag:

  • 1 överkast
  • 2 kuddar
  • 2 filtar
  • 2 Marabou chokladkadkakor
  • 1 Påse bilar
  • 1 Tub kalles kaviar
  • 1 Påse gifflar



På vägen hem tänkte vi åka förbi Glendale galleria och för att komma dit måste man först komma ut på motorvägen. Jag och Sara hade väldigt mycket att prata om under tiden vi körde och plötsligt visade hennes GPS att vi skulle av motorvägen och vid den tidpunkten var vi nästintill brevid avfarten (altså egentligen för sent att svänga) men Sara svängde över det vi trodde "bara" var en helsträckad linje men som visade sig var en refug, så vi fick en skumpig resa över till rätt körbana... haha! Väl på gallerian så hittade jag ett par linnen och en ansiktskräm, var ute efter en väska men hittade ingen.

Imorgon ska jag jobba igen, jag ska hjälpa till med att förbereda kalas vilket ska bli riktigt kul faktist,  den minsta tjejen i familjen fyller 2år idag men ska firas på lördag och hon älskar wounder pets så det ska bli ett wounder pets kalas och familjen har beställt in en hoppborg och det ska fixas wounder pets tårta och hela huset ska typ fixas inför kalaset, det ska bli spännande och jag kommer definitivt att ta bilder på hela tillställningen!:)

Frågor - Svar!

Fick några frågor idag:) För er som kanske fortfarande har frågor så är det bara att fortsätta att ställa! Jag vet hur många frågorna kan vara och det finns inga dumma frågor!

hej! kommer du få "ta om" körkortet? hur upplever du amerikaner i stora drag ;P ?

Nej, jag har faktiskt haft "turen" att där jag befinner mig behöver jag inte ta något nytt körkort, men funderar på att göra det ändå, kan vara roligt att ha ett amerikanskt körkort att ta med hem:) Jag tycker faktiskt att vi svenskar har mycket att lära av amerikanerna, de är mycket trevligare än vad vi är, här hälsar alla när man går förbi och folk börjar faktiskt att prata med en om man står och väntar på att gå över gatan, är och handla eller bara ute och går. De är MYCKET mer sociala än vad vi är om man kan uttrycka det så.

Hur höga är dom klackarna? :)
Mina klackar på kortet är nog ca 7cm om jag får gissa;) har inget måttband här!:)

Hej! Är det lätt/svårt att känna sig bekväm med språket? Har du jobbat utomlands förut som underlättat dina språkkunskaper? Kram

Jag har varit i familjen snart två veckor men i USA snart tre veckor och visst känns det konstigt ibörjan att prata engelska och även obekvämt när man hör folk som är bättre än en själv men man kommer in i det ganska fort faktiskt för du måste använda engelskan hela tiden och det blir lättare för varje dag. Men visst, ibland känns det som att man inte kan förklara sig ordentligt men det släpper mer och mer. Vi svenskar är generellt väldigt bra på engelska så det är absolut inget att oroa sig för!  Jag har inte jobbat utomlands innan faktum är att jag faktiskt inte vart speciellt mycket utomlands över huvudtaget innan.

Önskningar går i uppfyllelse!

Idag har jag fått bekänna färg kan jag lova, men det är väl bara att vänja sig kan jag tänka mig, Dagen började med att min värdmamma åkte till jobbet och jag blev själv med barnen... Den minsta som inte är van vid att vara utan mamma blir självklart helt hysterisk när hon åkt och jag kan säga er att den ungen har temprament! Tar ca 1h att få henne lugn igen men när hon väl är lugn så flyter resten av dagen på bra och hon är glad. Pojkarna har också väldigt starka viljor och de älskar att reta varandra så mycket av min tid går åt på att få dom att sluta tjafsa... det tog mig hela förmiddagen näst intill att få dom att ta på sig och gå ut. Helst hade de velat vara inne hela dagen och kolla på lejonkungen på repeat men som den bra au pair jag är så tycker inte jag att det är ett bra sätt att spendera dagen på. Eftersom att barnen är i så olika åldrar så är det ganska så svårt att få dom nöjda allihop då de tycker om att göra olika saker och börjar man med något så är det för löjligt för den andra osv... Ska bli skönt när skolorna startar för då blir nog mina dagar lättare!

Mathilda hade en önskning om att få se mina skor närmre, och som en snäll kusin som jag är så uppfyller jag hennes önskning, dessa skor hittade jag och blev förälskad direkt, dom är faktiskt (tro det eller ej) super sköna! det var 75% på dom så jag betalade endast 24dollar, behöver jag säga att jag är nöjd?





Nu ligger jag i min säng och tar det bara lugnt, jag har kommit fram till att jag får mycket mindre sömn här nere då jag alltid går och lägger mig ganska sent... typ 12-01 på natten. Men idag ska jag försöka så att jag får lite mer sömn!  Och en sak som faktiskt är lite små konstigt är att jag sedan jag kom hit faktiskt gått ner i vikt (var livrädd för att gå upp i vikt)... Många av orsakerna kan ju vara att colan här inte smakar alls lika gott som i Sverige och de godiset jag smakat på här smakar faktiskt inte speciellt gott, allt är alldeles för sött! 

Nu har jag precis pratat med Evelina på telefon:) Åh, jag längtar tills hon kommer hit den 5e, nu ska det sparas pengar så att vi kan ha mycket kul den helgen...

Efter vi ätit kvällsmat eller "Dinner" så funderade jag på att gå och köpa något godis till mig själv så att jag kunde ha en myskväll för mig själv, och jag upptäckte att det faktiskt redan var kolsvart ute och jag började fundera på om jag verkligen skulle gå till affären då. (allt är ju så annorlunda här, uteliggare och massa konstigt folk överallt, man vet aldrig vem man möter) Jag bestämde mig i vilket fall för att gå och när jag kom till affären så var jag inte längre sugen på något men jag köpte en pepsi för att se om den smakade bättre än colan men det gjorde den inte...

_______________________________
Jag ser att jag har väldigt många besökare varje dag... Är det någon som har någon fundering eller undrar över något så tveka inte att lämna en kommentar så svarar jag gärna så fort jag kan!
_______________________________

Godnatt Los Angeles, Godmorgon Sverige!

Guldstjärna i kanten

Det börjar nästan bli en vana nu att slänga in ett blogginlägg innan man somnar, gör jag inte det känns det nästan som om att jag glömt något. Denna veckan är min första riktiga vecka då jag jobbar helt själv och hela dagar och jag måste säga att denna första dagen har jag klarat av med bravur! Jag lyckades att få på barnen kläder på morgonen utan något tjafs och jag lyckades även att hitta till lekplatsen utan att köra fel! Jag hade dock ett par barn i baksätet som var osäkra på om jag verkligen kunde hitta till lekplatsen då de upprepade hela vägen -"this is not the way to the playground, youre driving the wrong way" ...

På eftermiddagen lekte vi utanför huset och målade med gatukritor på marken och pojkarna lekte med sina djur och gjorde en safari i trädgården, på kvällen lyckades jag att få dom att bada vilket min värdmamma varnat mig för att dom inte tycker om och att jag kan få endel klagomål när det är dags för det, men inte då, det gick hur lätt som hellst! Så jag måste säga att jag tagit mig igenom första dagen med en guldstjärna i kanten!=)

På kvällen åkte jag och Sara till köpcentret The grove, ett jätte fint köpcenter... vi gick mest bara runt och tog det lugnt, åt lite och hade kul:)

Nu ska jag sova så jag är redo för ytterligare en heldag imorgon!







Godnatt!

Venice Beach

Idag har jag och Sara varit en sväng på Venice Beach... blev inte så jätte länge då hon skulle börja jobba kl 4 igen men vi fick oss ett smakprov på stranden och vi var båda överrens om att de lär bli många turer dit! Stranden var super vacker och massor med intressant folk överralt, att spendera en heldag där kommer inte vara svårt då det går att göra iprincip vad som hellst där, fullt med aktiviteter kring stranden såsom tennis, vollyboll cyckel och skateboard uthyrning och massa intressanta matställen och affären precis ut med stranden! Jag längtar redan tills jag får åka dit igen!

Påvägen hem när vi satt i ett av alla miljoner rödljus som denna staden kryllar av upptäckte Sara att vi hade LA ink precis till vänster om oss, jag började genast rafsa i min väska för att få upp kameran men hann inte förrän vi var tvugna att köra,  nu vet vi vart det ligger så de blir nog en tur dit så småningom!

Åh, det är så mycket som händer just nu och jag känner att denna veckan kommer bli riktigt bra! längtar till helgen... Jag är helt lyrisk över allt som händer just nu och det känns super!=)

Nu ikväll har jag vart och köpt mig en ny hårblås och plattång då jag lyckats förstöra alla mina svenska apparater. (Dataladdare, kameraladdare, hårblås och plattång) inte kul!  Så nu blev jag 98 dollar fattigare... förstår inte hur det kunde bli så. Hoppas jag kan hitta en laddare till min kamera bara....








Vågorna var riktigt höga... Tror jag ska skaffa mig en sån bräda som han på bilden har och åka på vågorna=)




Här har vi mina nya vänner!=) Skönt att kunna fixa håret igen!

Hoppas ni har det bra där hemma!
Hoppas du trivs på ny/gamla jobbet Emelie!
Längtar tills du kommer ner Krut!
Hoppas ni ha det bra där hemma Mamma, Pappa & Emma!
Lycka till med jobbet Mathilda hoppas du kommer in på operationsavdelningen!
Hoppas du  tar hand om Kajsa och pussar henne från mig Tobias!
Saknar er allihop!

Vilse i storstan!

Nu är jag äntligen hemma efter att ha virrat omkring här i LA i 1,5h... trodde aldrig att jag kunde bli så glad över att se mitt hus!  Jag ver verkligen helt lost där ett tag och jag funderade starkt på att parkera bilen och ta en taxi hem eller ringa till min värdmamma och be henne hjälpa mig (vilket inte hade blivit så lätt då jag inte hade en aning om vart jag var)... Men envis som jag är bestämde jag mig för att jag bannemej skulle klara det och det gjorde jag.... tillslut! 

Denna dagen började med au pair möte och hiking upp till Hollywood skylten, var riktigt kul att komma ut och träffa lite andra au pairer och komma ifrån allt här lite. Vandringen var för att sammanfatta det väldigt varm, rolig och tröttsam! Jag har minsann fått dagens motion efter det passet. När jag kom hem duschade jag snabbt och sedan åkte jag  med min värdmamma och hämtade en av barnen i skolan. När vi kom hem så kom Sara (en svensk tjej som jag träffade i NY) och hämtade mig och vi åkte till ett shoppingcenter för att shoppa lite eftersom att vår första lön kom idag!=) Jag lyckades iaf handla en hel del (bilder kommer imorgon).

Efter shoppingen åkte vi hem och bytte om och bestämde oss för att åka på en bio, men vi hittade inte dit så vi strosade omkring på hollywood blvd istället, vilket var roligt! Så himla kul att bara gå där och titta på människor... saker händer hela tiden... Så det var påvägen hem efter det som jag körde vilse!

Det har vart en skön dag idag och jag har faktiskt en känsla av att saker och ting kommer lösa sig till det bästa på något vis. Det kommer nog bli bra hur det än blir!:)

Här kommer bilder från min dag!


Au Pair gänget påväg upp till Hollywood skylten...






Där klättrade vi upp... (ja det var riktig vandring) !


Här pappa har du din bild:)


Här har vi hela gänget, trötta och aningen svettiga efter den 1h långa vandringen upp!


Resten av dagen spenderade jag med Sara!:)


Vi tog paus i shoppingen och åt frozen youghurt med färska frukter, MUMS!=)


Sara och jag på Hollywood blvd


Spindelmannen kom klättrandes...


Jag vid Michael Jacksons stjärna...

Detta får räcka för idag, mina ögon går i kors.. dags att sova!

Tack alla för era komentarer, det är så roligt att komma in och läsa dom så fortsätt så!:)

puss på er alla där hemma, saknar er! 


Och Tobias, hoppas det gick bra på golfen idag! Saknar dig!

Tuff dag!

Idag är det en riktigt tuff dag, och viktiga beslut som måste fattas... hoppas det känns bättre till kvällen!

På villovägar!

Idag har jag haft barnen själv ganska mycket, sunny har också visat mig vägen till Jackssons nya skola som är en slags konst skola, eftersom att han är väldigt konstnärlig av sig. Har sett bilder på hur skolan kommer att se ut (den är under uppbyggnad just nu är klassrummen delade med en annan skola), riktigt häftigt, tror inte att det finns något sånt att jämföra med i sverige.

Idag har jag även vart ute och kört en sväng själv, skulle träffa min LCC (kontaktperson här nere)... det tog ett tag och jag körde fel några gånger men inget större, jag kom fram i tid och dessutom oskadd:) på hemvägen körde ja fel igen och kom upp på hollywood hills vilket inte gjorde speciellt mycket då husen är riktigt fina att kolla på!  Jag är i vilket fall stolt över mig själv att jag klarade att komma både dit och hem själv. Kanske ska ge mig ut på en tur imorgon igen? 

På fredag är det au pair möte och då ska vi vandra upp till Hollywood skylten, då ska jag ha med kameran! det ska bli riktigt roligt faktiskt och det ska även bli roligt att träffa andra au pairer så man kan hitta någon att umgås med, nu på kvällarna kollar jag mest på film med Sunny och Jeff. 

Ikväll ska jag skypa med Evelina och då ska vi även boka flygbiljett till henne, den 4e september kommer hon hit!=) och stannar förhoppningsvis till den 7e:)  

Ska försöka komma ut och ta lite bilder för att visa hur det ser ut här omkring.
Nu ska jag äta, tror maten är klar snart.. såg att det blev något med bönor (oops glömde vist säga att jag inte äter det) får bli till att göra det nu ikväll...

Här kommer lite blandade bilder från skolan!


Jag och Sandy.. en trevlig tyska jag träffade på skolan! (någon fick antagligen svin influensan så alla fick dessa vackra munskydd)


Jag och min arbetsgrupp:)






Present från familjen:)


Sofia och Julia som jag åkte med från sverige!


Vårt rum på skolan


Jag och en trevlig polis som förklarade vägen till ett bra matställe!:)


Detta var maten!:)










New York från båten ut mot Frihetsgudinnan


Jag, Sofia och Evelina uppe på Rockfeller Center


Jag framför ground zero




Detta är jag, Julia och Sofia då vi precis landat i USA (aningen trötta)


Några tjejer från skolan


Skolan


Redovisninga framför klassen


Detta får räcka för idag. Nu är jag super trött och klockan är bara halv tio...

Godnatt USA och Godmorgon Sverige!

Happy Birthday to me!

Nu har jag ÄNTLIGEN fått internet på min dator! så nu kan det komma upp bilder, måste dessvärre göra er lite besvikna, har inga ordentliga bilder på LA än, men det kommer väl under veckan!

Igår fyllde jag år och vi gjorde väl inget speciellt på dagen... Sunny körde runt och visade mig området sedan var jag hemma med barnen några timmar och vi gungade på baksidan, tittade på en film och gick på en liten promenad. När mina värdföräldrar kom hem lagde min värdmamma kycklinglasnange, det var helt ok! Sedan kom dom in med en tårta till mig och ett presentkort på 50 dollar på forever  21, så jag ska försöka hitta dit någon dag.

Här kommer några bilder, måste börja jobba strax:







Detta är vad jag hinner med just nu... Idag ska jag försöka köra till min LCC, det kommer antagligen inte gå jätte bra för det är långt och jag har inte kört själv någon gång än. men får hoppas!

Ber om ursäkt för att jag vart så dålig med kameran!

Ha det bra allihop!

Hej!

Jag lever och jag befinner mig nu i LA! trivs super i staden.. jatte fint! 

Har inget internet pa min dator vilket gor det lite svart for mig att blogga ofta och kan inte heller lagga ut bilder da.

Blir ett kort inlagg nu.

Jag har vart i malibou idag och jag har aven kort bil pa fwy 101 och hollywood bwld... det gick faktist ganska bra tills jag missade rodljuset och korde mot rott en gang! hehe...
 
Igar sag jag hollywood skyllten pa hall, den ar faktist ganska nara mig sa jag ser den lite da och da. Vi akte pa hollywood bvld igar ocksa och kollade pa stjarnorna och kollade pa bio, ponyo.  Det ar faktiskt riktigt vackert pa sina hall har i LA, inte overallt men ar det fint sa ar det verkligen fruktansvart fint. Nata helg ska vi fira min fodelsedag pa Disneyland.

Ska forsoka sa att de fixar sa jag dar internet pa min dator snart, da ska jag skriva lite mer detaljerat och visa bilder!
hoppas alla har det bra!

Tack for alla kommentarer:)

New York!!!

Här sitter jag, har precis kommit tillbaka till skolan efter en dag i New York och jag måste säga att jag kan nog fortfarande inte förstå hur häftigt det var, allt vat större och häftigare än man tänkt sig. Jag har åkt båt och sett frihetsgudinnan, varit uppe i rockfeller center och haft utsikt över hela NY, sett ground zero och sett Empire State Building samt Central Park! Jag har shoppat lite... köpt en i love NY tshirt! (det är ju faktiskt ett måste)...

Det är så mycket så det är svårt att skriva hur häftigt det faktiskt var, måste nog smälta allt lite!

Imorgon åker vi till familjerna och jag är både förväntansfull och nervös men det ska bli roligt.
Samtidigt har jag haft så himla roligt här så det ska bli tråkigt att åka ifrån de man just lärt känna, vi har ju så rolgit ihop.

Nu ska jag börja packa ihop mina saker och komma på vad jag ska ha på mig när jag träffar familjen, det är jätte svårt verkligen! Usch... Och svårast av allt blir nog att få mina väskor att väga 22kg st igen utan en våg! Hmm...

Tack alla för era söta kommentarer, det är så kul att komma in och läsa dom!=)
Det var någon som undrade vilken förmedling jag åkte med och jag åker med CC (Cultural Care).

Nästa inlägg kommer inte komma från NY utan ifrån Los Angeles! Hoppas mötet med familjen kommer gå bra!

Här kommer lite bilder från idag, tagna med Sofias kamera!







Jag uppe på rockfeller center i bakgrunden utsikten över NY samt Central Park


Empire State Building


Här var lite bilder, mer kommer när jag fått in mina bilder:)

Överraskning!

Hej!
Idag har det varit en lång men bra dag! vi har haft lektioner från 8am till 8pm... vi har fått lära oss att man inte får skaka ett barn och massa andra självklara saker, har även tillbringat nästan två timmar med att klippa och klistra, det blev en loppa, en spindel och en dörrskyllt. Campuset här är jätte fint på utsidan men inte rikgtigt lika fint på insidan, önskar att jag kunde lagt upp bilder här nu men sladden ligger i mitt stora bagage som jag inte har tillgång till, det är inlåst i ett stort rum... vi fick endast ta med vårat handbagage till rummen + det viktigaste. Glömde självklart sladden då...

I alla fall, vid vid sextiden ikväll när våran lektion var klar fick jag en liten lapp av läraren (jag och kanske 3 till i klassen) på den stod det  "Hello Hanna Frilander, Please come to the Basket Room at 6.00p.m. to pick up a suprise!"  Så självklart gjorde jag det, det var en present från värdföräldrarna och presenten var en låda med lite smått och gott i med selofan runt, i lådan låg det, lite godis, en keps, en almenacka, vattenflaska och det bästa av allt familjen hade betalt den guidade NY resan som man har chansen att åka på på Torsdag:) på paketet hade de även lämnat ett litet meddelande...

"Hey Hanna! We welcome you to the U.S! We can´t wait to welcome you to Los Angeles, and meet you in person, have a fun at Training School! Xoxox familjemedlemmarnas namn."

Dom är så söta, ska bli kul att träffa dom på Fredag.

Det sista vi gjorde ikväll var att ha singalong där alla länder fick sjunga en barnsång från sitt land och man var tvungen att ha rörelser till, jag lovar att vi från Sverige representerade vårat land riktigt bra! vi gjorde smågrodorna runt en midsommarstång:) har en film på det på kameran så ska se till helgen om jag kommer på hur man gör för att lägga in den här? 

Det är sjukt varmt här, vi smälter bort men det är skönt... vi är 8st i vårat rum inklusive Evelina som just flyttat in här nu också:) Vi är kanske 15st svenskar här max, Tyskar kryllar det av de utgör minst 50% av alla au pairer som  är här... så man hör nästan mer tyska än svenska på morgonen när man vaknar. Igår när jag la mig somnade jag nog på 2sek så jag har sovit förvånansvärt bra måste jag säga (hade inte räknat med det)... hoppas jag somnar lika bra ikväll! 

Maten vi fått här anses som "nyttig" för amerikanarna.... vet inte riktigt om jag håller med, enbart ljust bröd till frukost och massa riktigt söta flingor, till lunch fick vi chokladpudding smörgås med massa ost och pommes, nu ikväll fick vi friterad kyckling. vet inte om det är nyttigt?! och nämde jag att vi fick pizza till kvällsmat när vi kom igår? Nee.. detta håller inte, det förstår även jag så när jag kommer till familjen ska jag se till att det blir nyttigare än detta!:)

Nu ska jag sova, och hoppas att jag inte blir uppäten av alla mygg!


Au Pair School

Hej! nu har vi äntligen anlänt till the United State of America!:) Resan har gått jätte bra, och det är varmt som bara den här! Den varmaste dagen under denna sommaren sägs det, 30-35 grader!

Jag och Sofia (en svensk tjej som jag mötte upp på flygplatsen i Sverige) har precis lyckats koppla upp oss på trådlöst internet här på skolan, vi tänkte blogga lite snabbt och sedan gå och lägga oss, vi har hamnat i samma rum vilket är skönt! Mötte även upp en annan svensk tjej Julia på flygplatsen och hon har också samma rum som vi, det är 8 sängar i vårat rum och jag vet inte riktigt från vilket land de andra är för dom låg och sov när vi kom, vi lär väl märka det imorgon!

Sedan vi kommit hit så har vi fått lite intruduktion och lite mat, (pizza)... ja, det känns att man inte är i Sverige!
Jag har även hunnit att ta en dusch, skönt! men standarden här är väl inte den bästa men det är lite mysigt för det känns som att man är på ett läger och det är kul att man får använda engelskan mycket, känner nästan redan att jag är mer bekväm i att prata engelska.

Jag har träffat Evelina också, hon bor inte i samma byggnad som jag men vi hamnade i samma klass så vi kommer att ses imorgon vid frukosten, ska också möta upp en annan tjej som jag mötte som hamnat i samma klass, tror även att också hon ska nära LA sen, ska prata mer med henne om det imorgon!

Måste även berätta att Evelina med sin tur inte kom igenom passkontrollen här i USA helt smärtfritt, hennes fingeravtryck krånglade och dom var tvugna att kolla igenom hennes bagage vilket resulterade i att hon fick sitta i ett rum en timma! men det gick bra och vi är här nu så det är inget att vara oroliga över!

Eftersom att det känns som om att jag somnar här på tangentbordet snat så är det nog dags att sova nu, första heldagen imorgon! uppdaterar mera då om allt:) 

Hade även fått ett litet logginlägg på FB av min värdmamma:
"Welcome to America! I hope your flight went well! Can't wait to see you on Friday!"

Det var lite roligt:)

Ha det så bra där hemma!
Och tack Mamma och Pappa för skjutsen till flygplatsen! Ni är de bästa!

Godnatt!

11 timmar till planet lyfter!

Tiden börjar dra ihop sig... packningen är riktigt klar, bara lite små saker kvar som hårblås och plattång, det får jag ta i natt när jag duschat! (Ja, jag hade faktiskt tänkt gå upp kl 3 och duscha!) Tiden springer iväg och Evelina och Frida har varit här med en lite tidig födelsedagspresent, en klänning som jag sett på gina för längesedan! Den kommer bli super i USA! Nu ska jag vara social min sista tid i Sverige, kommer uppdatera så fort jag har tid... Som ni säkert förstår kommer mitt nästa inlägg komma från staterna!:)

Åh. just precis när jag satt och skrev kom grannen med nybakta bullar, fortfarande varma:) Min kväll blev genast mycket bättre! Mmm...

Bra dagar!

Igår var det dags för kalas och lite avsked... Eftesom att jag åker på måndag och fyller år om lite mer än en vecka så hade vi lite kalas och avsked hemma hos mamma och pappa igår. Dagen började med att jag mötte upp mamma här i Ulricehamn och vi inhandlade mat till kvällen, det blev ett plockbord med lite av varje... Pastasallad, potatisklyftor, korv, fläskfile, kyckling, tzatsiki och bröd och till det serverades vin, öl, cola och cider! Maten blev super god, men kan det bli annat när man har en mamma som är en mästare i köket och en pappa som är en hejare på att grilla?

Kvällen blev super mysig och vädret var toppen så det kunde inte blivit bättre!
Tack alla för en bra kväll och för presenterna!


Idag har jag, Tobias, Marcus och Emelie tillbringat en dag på sjön med lite picknik och ring! Jag och Emelie försökte oss på att åka båda på ringen vilket först resulterade i att vi båda föll i men envisa som vi var krälade  vi oss upp på ringen igen och gav det ett försök till, denna gången gick det betydligt bättre!

Lite senare på dagen ringde Tobias bror Daniel och behövde vår hjälp, deras motor hade pajat på båten och dom behövde bärgas...

Hade dom fortsatt såhär hade det tagit ett tag att komma i land med båten... Tur för dom att vi var på sjön och kunde ge en hjälpande hand!



Förutom den incidenten så spenderades resten av dagen ungefär såhär:







Tack för en bra dag! 


Min familj!

Nu har jag kollat med min värdfamilj om det var okej att lägga upp bilder på dom vilket gick bra.

Kan ni förstå att det bara är 3 dagar kvar? på måndag sitter jag på flygplanet mot NY. Galet!


Härligt på sjön!

Bilderna kan tala för sig själva!


Kalle + Tobias trivs på sjön:)



Det gör Evelina och jag också:)






Skönt att solen tittar fram lite så man kan njuta av den lite i Sverige:)


Då har man lärt sig något nytt!

Äntligen har jag lärt mig hur man lägger in videoklipp här!  (det var ju inte svårt)
Nu ska vi snart ut på sjön i det fina vädret!

Denna låten kan man bara inte låta bli att älska!





Packning och mys!

Igår började jag äntligen att ta tag i packningen, det är något man gärna skjuter på lite men igår drog jag ur kläderna i garderoben och började sortera vilket som skulle stanna hemma och vilket som skulle slängas, idag har jag tvättat det som behöver tvättas och Evelina har varit här och kollat på de jag packat med mig vilket resulterade i lite ändringar i packningen. Det är skönt att ha ett par andra ögon som ser vad som man glömt och som även ser vad man packat ner som faktiskt är onödigt!

Var över hos Evelina och vi lyckades faktiskt banta ner hennes packning ganska rejält också.

Ikväll har det stått grillning och mys på schemat! 

Hur går det med packningen för er andra som också åker snart? några tips och förslag på vad man inte får glömma och vad man faktiskt kan lämna hemma?


Här kommer lite bilder från min dag!

Packning

Här är min näst intill färdiga packning, kläderna på resväskan är det jag ska ha på au pair skolan och i NY, det ska jag ha i mitt handbagage sedan. Vad som kan vara bra att veta är att om ni reser med lufthansa så är det 8kg i handbagage + laptop som gäller så du har plats med kläder ifall ditt andra bagage kommer bort:)



Min keliga katt ligger och är söt, väntar på att Tobias ska bli klar med grillningen:)



Grillmästarn i full fart!



Klyftpotatis, grillad kyckling, god sallad och hemmagjord tzatsiki, MUMS!



Film, Echelon Conspiracy... Mycket bra film!

Altså en mycket bra dag! 
Imorgon ska jag slå in presenterna till familjen, sedan kan jag nog faktist titulera mig som klar!:)

Bra helg!

Helgen har vart bra, liseberg och avskedsfest, just nu är jag påväg till Borås, ska också fixa bilderna från helgen så de kommer nog upp under dagen! :)

Ha en bra dag, hörs lite senare!:)

Följ min blogg med bloglovin!

Liseberg!

Kom precis hem från Liseberg, nu blir det till att snabbt hoppa in i duschen och sedan bege sig till Frida där min Frida och Evelinas avskedsfest ska vara:) det kommer bli en bra kväll känner jag! hinner inte skriva mer nu men lägger upp bilder imorgon från Liseberg + Festen!  

ha det bra allihop!:) eller rättare sagt SKÅL!:)