Gott Nytt År!

Gott nytt år på er alla, hoppas ni får en bra nyår och en bra start på det nya året!

Kom hem från Palm Dessert sent igår kväll och snart bär det av till San Diego för att fira in det nya året! Så det har bara vart att åka hem och packa om och tvätta och åka igen... Ja denna veckan har det minsann vart full rulle! Ska bli kul att komma ner till San Diego, äntligen blir det av! 

Även fast det ska bli jätte kul att åka till San Diego som jag velat göra jätte länge så är det svårt att hålla tankarna ifrån att Tobias och familjen snart kommer hit, det är det enda som snurrar runt i min skalle just nu... snälla ge mig den 8e Januari NUUUU!

(gör som Mathilda och lägger upp denna, ett måste för nyår!)

Återigen, Gott Nytt År till alla mina nära och kära där hemma!



Härliga dagar...

Jag har det jätte bra här och tiden har gått så fantastiskt fort, imorgon är det dags att åka hem igen men det blir bara till att hem och vända för sedan bär det av till San Digeo för att fira Nyår, gud så kul det ska bli och jag är riktigt glad över att jag inte behöver jobba över nyår som jag trodde!

Så vad har hänt här?
Igår var vi ute hela dagen, vädret är på vår sida så det är bra! Vi åkte in till Palm Springs, hade tänkt att rida ut i öknen men det visade sig att Eden tyvärr inte kunde hänga med så då fick jag ta hand om henne under den timman då resten av familjen begav sig ut. Eden och jag satte oss i bilen igen och tog en sväng runt i Palm Springs för att se hur fantastiskt fint det faktiskt är, stannade till och gav henne en glass och sedan åkte vi tillbaka igen.

När resten av familjen var klara så åkte vi in till Palm Springs och min värdmamma visade gamla hotell där äldre kändisar såsom Marilyn Monroe brukade bo och även lite annat som bra chokladbutiker och stan helt enkelt... vi strosade omkring och när det började bli kväll så mötte vi upp farmorn och farfarn på en Mexicansk restaurang!
Efter det så tog farmorn oss till en gata där dom är helt galna med julpynt, ena huset värre än det andra.. och herregud vilket arbete dom lagt ner på julpynt... har man inte julkänsla när man bor på den gatan så vet jag inte vad!







Detta huset had satt upp nästan som en liten tomteverkstad i garaget, tomatar som åkte runt och allt, ja vilket arbete!

Idag vaknade jag tidigt (06.00) av att barnen kom in i mitt rum och sa att det var morgon vilket jag envist förnekade, Georgie drog då isär mina persienner och visade att det faktiskt började bli ljust ute. Jag förnekade fortfarande att det var morgon och sa att ja ska sova lite till, snälla som dom va lät dom mig vara iaf två timmar till sedan kom Georgie tillbaka och frågade om jag kunde läsa en bok, det slutade med att vi låg i mitt rum och kollade på bilder på min dator och läste böcker ända tills kl 12!  myysigt...

På eftermiddagen hade Julian playdate och jag tog med dom på lunch på restaurangen och sedan till poolen där dom lekte ett par timmar. När vi kom tillbaka hem så lekte vi lite kurragömma och sedan lät jag dom spela lite PSP... Kan inte förstå hur ett litet handspel kan vara så kul!







Det är faktiskt svårt att få bra bilder på hur fantastiskt fint det faktiskt är här, det måste helt enkelt upplevas!


Nu har jag äntligen fått upp internet på datorn, har vart super nervös hela dagen eftersom att Mathilda har haft sitt ultraljud, har knappt kunnat tänka på annat! Men jag blev nu glatt överraskad att de faktiskt väntar endast ett barn och att allt verkar bra! Grattis, är så glad för er! Nu kan jag andas ut och sova gott inatt!:)

Godnatt, saknar er alla där hemma!
1 vecka och 2 dagar kvar, WOW!

Semester...

Ja, lite iaf, även om jag jobbar så är känslan lite mer av semester, inga läxor att göra och inga direkta tider att hålla vilket är väldigt skönt!

Idag gick vi upp runt 8 och gjorde oss iordning, Farfarn kom in i mitt rum (vet inte om jag sagt det men huset är farmorn och farfarns) och var helt i extas för det var ett helt uppslag i LA Times om rabaldern och Pirate bay, så det blev diskusionen runt frukostbordet på restaurangen imorrse, farmorn och farfarn är verkligen jätte mysiga!

Efter frukosten var jag ledig lite grann, passade på att skypa lite med Tobias och Evelina och sedan tog jag även lite bilder. Runt 12 började jag jobba igen och min värdmamma åkte och gjorde lite ärenden med farmorn och min värdpappa gick ut och spelade golf med farfarn, ja vi bor ju i princip på golfbanan!

Det är hyfsat varmt här så jag tog med alla tre barnen till den uppvärmda poolen så där hängde vi ett tag innan det började bli kyligt igen, hemma lekte vi lite och sedan kom alla hem och vi gick alla ut för att äta middag ihop, så dagen har faktiskt varit mysig! 

Imorgon vet jag inte riktigt vad som händer, ligger lite förslag på bordet men vi får se!
här kommer lite bilder på hur det ser ut här, tyvärr inga bilder på barnen eftersom att jag inte får lägga ut bilder på dom.


utsikt från köket




Huset.

Nu ska jag sova, tidigt igen... men det är väl lika bra att vila upp sig när man är här. wiieee mindre än två vecko kvar tills jag får se min älskling, jag tror jag SPRICKER snart... snälla låt tiden gå fort!

Puss & Kram hela dan!


Amerikansk jul och Palm Dessert

Jag har då minsann blivit en väldigt dålig bloggare! fy skämms!

För att uppdatera er lite så befinner jag mig just nu i Palm Dessert, ett lugnt och fridfullt ställe precis utanför Palm Springs... hörs kanske på namnet att det är ute i öknen, vi kom hit just nu på kvällen och förväntas stanna tills på Onsdag. Huset vi är i ligger innanför en comunity och är sjukt fint, speglar från golv till tak överallt så när jag förflyttar mig i huset så tror jag hela tiden att jag möter någon när jag kollar upp, men det är bara min egen spegelbild! 

Nu på kvällen så var vi och åt middag på en restaurang som ligger i denna comunityn, det var inte så "dressy" utan skulle vara mer ett avslappnat ställe, men jag vet inte.. vi körde fram bilen och fyra personer kom och öppnade dörrarna åt oss och körde sedan iväg och parkerade den åt oss. Sedan åt vi en god buffe och de var bara att ta så mycket man orkade så nu är jag mätt som en plätt... Julian som älskar att spela piano gav alla på restaurangen en spelning, folk gick fram och gav honom komplimanger och ja, han älskar uppmärksamheten och han är verkligen värd den för han är helt otroligt duktig!

När vi ätit klart så åkte vi hem och la barnen och nu ligger jag här i min säng, imorgon bitti blir det att åka till samma restaurang för att äta frukost! Mmm... jag ser fram emot riktig frukost:)  Jag hoppas detta blir trevliga dagar!

Och julafton då, vi hade massa folk över och vi åt judisk julmat vilket är bagel med cremechese och lax, kanske inte min favoritmat men bagel och cremechese går alltid ner, kommer sakna det när jag åker hem! Sedan hade vi lite julklapps utdelning och barnen fick som vanligt en massa saker och jag tror att mina julklappar faktiskt gick hem. Av familjen fick jag en tshirt och 200dollar, dom ska sparas till den 8e januari då jag äntligen får träffa min Älskling igen, jag längtar så jag spricker!

På morgonen den 24:e, altså den Svenska julafton så var jag på skype med Mamma, Pappa, Emma, Marcus, Mormor,Morfar och min egna underbara Älskling! det var mysigt men också väldigt jobbigt, hade så gärna velat vara där med dom och firat jul men inte då! 

Jag hade två veckor tidigare fått ett stort paket från Sverige med massa julklappar i som jag öppnade medans vi var på skype så det kändes lite som hemma. Jag fick en halsduk, pengar, godis, Tomas Sabo armband och ett hänge till, ett flygplan som skulle påminna om mitt fallskärmshopp, en ring (ÄLSKAR DEN, har den hela tiden) och av min älskling fick jag en weekend i London, ååh så kul det ska bli...  Så julen var hyfsad ändå!

Imorgon ska jag ta lite bilder så förhoppningsvis kommer det upp bilder imorgon! kommer ju inte ha så mycket att göra här på kvällarna nu så det blir väl att ägna tid åt bloggen istället!:D

Nu ska jag sova tidigt för en gångs skull, hör och häpna!

Godnatt Palm Dessert, Godmorgon Sverige!

Jul?

Ja, jag säger som Frida, God jävla Jul... detta känns inte roligt någonstans!

Just nu hade jag velat vara hemma och träffa alla nära och kära och myst, druckigt glögg och kollat på kalle anka. Spelat julklapps spel och ätit lutfiskt och haft alla de där härliga juldofterna efter knäck och julgran, men icke då! Nu ska man själv snart börja jobba!

Och igår kväll skulle jag och Tobias haft uppesittar kväll ihop och slått in julklappar, druckigt glögg och haft det mysigt! Julen är verkligen den bästa tiden på året och jag längtar redan tills nästa år, för iår känns det inte ens som jul!

Åh, vad jag saknar alla där hemma nu... kan inte julen bara vara över?


San Francisco deluxe!

Ja herregud vilken helg, W-O-W säger jag bara... ska försöka förklara vilken underbar helg vi haft!

Helgen började redan i Fredags för mig då jag tog min väska och åkte mot flygplatsen, (tack snälla megan för skjutsen!) kan inte förklara vad förväntansfull och glad jag var, super härligt!  Kl 1pm Landade jag i San Franciso, 25 minuter tidigare än beräknat, kan ni förstå... hur ofta är ett plan TIDIGT?  Frida landade ca 30min efter mig så jag satt och väntade och kikade efter henne, då jag var säker på att hon landade på samma terminal som mig, men inte då, när Frida ringde så berättade jag att jag var vid arrivals och hon berättade att det var hon också, men såklart inte på samma arrival utan hon var på våning 3 och jag 1 så det var bara för henne att kånka med sina väskor till mig.






Hejdå L.A !

När vi kommer ut till upphämtningsplatsen så ser vi racergunhild kommandes i hennes åk, gud så skönt det var att se henne, båda två för den delen... det var så himla skönt att ängligen kunna ses alla tre! Vi åkte hem till Evelina och hälsade på hennes värdföräldrar och sedan tog vi med hennes tvillingar till affären så att vi kunde handla lite gott inför kvällen. Chips och cola blev det, vi hade även en glögg hemma som jag hade sett fram emot läänge. Självklart glömde vi dricka den, hur man nu kan glömma det?? grr... Men vi hade en super mysig kväll med mat, godis och Flickan som lekte med elden, mycket skratt blev det och lite sömn eftersom att vi sov alla tre i Evelinas säng!

På Lördag morgon började vi att göra oss iordning för att åka in till San Francisco, Evelinas värdmamma visade på kartan hur vi skulle åka för att ta kustvägen upp, jag skulle vara kartläsare men det gick inte så bra, jag trodde vi var ganska långt ner på kartan men helt plötsligt var vi uppe vid golden gate bron, så det blev en tripp över den och tillbaka, inte mig emot!  Sedan parkerade vi bilen vid Pier 39 och gick omkring där och strosade lite, super mysigt och vi alla tre bara njöt av att kunna umgås och ha kul ihop igen, så det behövdes inte mycket!:)









När vi stosat omkring ett tag så gick vi och köpte biljetter till alcatraz turen och sedan åkte vi vidare för att leta efter ett billigt hotell för natten. Efter att ha letat en stund hittade vi ett som kändes bra till ett mycket bra pris så det tog vi och det fick bli vårat tillhåll med lite musik och dricka innan vi åkte vidare till en krog i närheten. Kul hade vi, men det behöver jag väl inte säga!


Sånhär blir man när man hittar ett bra hotell till ett bra pris!=)





På söndag morgon vaknade vi lagom pigga allihopa, men det var bara att hoppa in i duschen och sedan sätta sig i bilen, Ihop fick det bli till frukost, ägg och svenska pannkakor till frukost... det kallar jag bra start på dagen!  Efter frukosten bar det av till Alcatraz, gud så jag läängtat efter det! Turen gick kl 2 och vi var sega vid frukoste så vi fick springa och vi var nog där precis innan båten var påväg att åka!


Påväg till Alcatraz





När vi kom dit så fick vi en bandad guidad tur, så vi fick varsin liten bandspelare typ, man fick höra gamla fångar och vakter prata. Super intressant, precis sånt som jag tycker om så alcatraz turen var super lyckad för min del, tror vi alla var riktigt nöjda faktiskt! Trodde inte att någon hade lyckats fly från det fängelset men det var det visst, 2st hade försökt och lyckats väldigt bra, man vet dock inte om dom någonsin lyckats ta sig i land eller om dom drunknat påvägen, ingen har någonsin sett dom igen.














Rastgård.








Köket, den farligaste platsen på fängelset.

Efter Alcatraz så åkte vi och åt på en mexicansk restaurang, åt gott och hade det mysigt, men samtidigt var det lite tråkigt för efteråt så skulle alla åka hem igen och helgen var redan över, gud så fort tiden kan gå! Men det har vart en oförglömmligt fantastisk helg och jag är glad att ha sett allt detta med mina underbara flickor! 


Hemma i L.A igen....

Tack Gunhild och Krut för en helg vi alla kommer minnas för resten av livet, är så glad att jag har er! Hoppas vi ses igen på nyår! 

Evelina sa i helgen också efter att jag pratat i telefon att jag låter som en riktig amerikan när jag pratar, och att jag har en australiensisk dialekt när jag pratar med Megan... antar att engelskan börjar ta sig, ibland undrar jag hur mycket engelska man har lärt sig sedan man kommer hit, men det är svårt att säga kommer knappt ihåg hur min engelska var när jag kom hit, en sak är säker iallafall är att man tänker inte så mycket längre på att man pratar engelska, det kommer liksom naturligt.

Nu är det snart julafton och nu sitter ni där hemma i Sverige med uppesittarkväll och glögg, hade gärna velat vara med er! men det får vi ta igen nästa år, då jäklar ska det vara julstämning på höög nivå! Gud vad jag ska baka och ha mig!

Kan ni förstå att nu är det bara 2 veckor och två dagar kvar tills de alla kommer hit!:)

God jul, hoppas ni alla får en mysig jul!

Många kramar från mig!





Back in L.A

Efter en helt fantastisk helg, har haft riktigt kul... kom hem precis nu och är super trött!
Så imorgon kommer det ett inlägg om helgen, samt bilder!

Tänkte mest Gratta min kära kusin Mathilda som faktiskt fortfarande har sin födelsedag idag, någon minut iaf!
Har tänkt på dig hela dagen, hoppas du haft en toppen dag!

Nu ska jag sova!
Godnatt, hörs imorgon, saknar er massor där hemma!

Hello San Francisco!

Resan har gått bra, flyget var i tid och vi var till och med 25minuter tidigt, sedär ja! När jag landade så skulle jag vänta på Krut och sedan möta upp henne, vilket inte var det lättaste eftersom att hon landade på terminal 3 och jag ett så vi stod båda vid utgången men inte samma och väntade på varandra, det blev lite krångel men vi hittade varandra tillslut och efter ett tag även Gunhild som stod och vänta med hennes racer åk!

Landade för en liten stund sedan så vi har inte hunnit med så mycket än, hälsat på hennes familj och gosat lite med bebisarna, även vart och köpt mysgodis till kvällen, ååh så mysigt vi ska ha! Så himla skönt att vara här alla tre, känner att detta kommer bli en helt otroligt bra helg!

Ikväll blir det glögg och Flickan som lekte med elden, MYYYYYS!


Idag fyller också min älsklings syster 15år, GRATTIS! Ojojoj... även liten blir stor!
Idag är det exakt 3veckor tills vi ses! Har saknat dig! Hoppas du har en underbar dag.

Puss och Kram

Gun, Krut & Gunhild


Bye bye L.A!

Nu bär det av mot San Francisco, så jag har lääängtat! Alcatraz och Golden gate, here i come!

Ska se om jag hinner blogga i helgen annars kommer bilder och annat upp söndag kväll eller måndag!
Ha det så bra, det ska jag ha!!

Puss på er!

Ny kamera!

Och jag är jätte glad, därför bjuder jag nu på bilder från min nya kamera... Tänkte visa min lilla boning!
Åh, jag bara älskar min nya kamera!:) (Canon Sd960 IS)









Nu ska jag titta på Flickan som lekte med elden, sedan sova!

Godnatt!
Saknar er där hemma!

Jag lever!

... Jag har inte dött, jag har bara haft otroligt mycket att göra så jag har inte haft tid att sitta vid datorn, faktum är att jag inte sovit mer än 5h per natt de senaste två dagarna!

Så vad har hänt? Hm, i helgen jobbade jag, både Lördag och Söndag, på lördagkvällen var jag på nötknäckaren, Georgie var med i den så det var roligt att se, dock blev det lite långtråkigt att sitta där i 4h men det var ändå roligt att ha sett en riktigt balettupvisning! Söndagen gjorde jag inte så mycket, slutade jobba vid 10 på kvällen och efter det så kom Evelina och hennes kompis Frida förbi och sa hej, Åh så skönt det var att se henne igen och faktum är att jag får se henne i övermorgon igen då det är min tur att åka upp till San Fransisco! Så en bra vecka det är det allt!

Måndagen jobbade jag bara förmiddagen vilket var perfekt för mig för då kunde jag spendera hela eftermiddagen och kvällen med min kära Gunhild!  När jag slutat kom dom och hämtade upp mig och vi åkte till downtown och kikade, och senare på kvällen åkte vi till The Grove och åt på en grekisk restaurang, alla som känner mig vet att jag är svag för grekisk mat så det var helt fantastiskt!  Kom dock hem vid halv ett på natten och sedan var det dags att gå upp igen kl 6!

Igår jobbade jag hela dagen näst intill, körde barnen till skolan på morgonen, kör upp i hollywood hills för att ta barnen till skolan och igår var det ganska kallt, men sol och inga direkta moln. Det är svårt att beskriva hur otroligt vacker utsikten är från bergen när man åker där, svårt att vänja sig vid. Tror att det är omöjligt faktiskt!  Så när jag väl lämnat av barnen så bestämde jag mig för att ta en annan väg hem mot av vad jag brukar göra, och min GPS tog mig över Bel Air och jag vet inte vad jag ska säga, är helt stum... så himla vackert och jag kände mig så lyckligt lottad att ha hamnat i en familj i Los Angeles, jag älskar verkligen denna staden och jag kommer sakna den när jag åker hem.

Efter detta så kände jag att jag var tvungen att åka tillbaka dit på kvällen igen så jag ringde Megan när jag slutat och vi åkte upp bland husen och bergen i Bel Air, man kan ju inte annat än säga att man blir avunsjuk när man ser alla rikemans hus när man åker runt och kikar, ena värre än det andra, men fint är det och ännu finare nu under jultid kan jag tänka mig eftersom att allt julpynt är uppe och allt är jätte fint, vi stannade vid några hus och tog kort, fast inte med min kamera eftersom att den inte funkar på natten så Megan har bilderna på sin kamera så väntar på att få dom.  Så igår var ytterligare en toppen dag och jag kände mig lycklig ut i fingertopparna!

Nu ska jag snart iväg och köpa mig en ny kamera, jag är helt lyrisk.. ska bli så kul att äntligen kunna ta lite bilder på natten och faktiskt också få BRA bilder:)

Lägger ut bild när jag kommer hem på vilken det blev och efter jag fått kameran så lovar jag att det blir mer liv i bloggen! 

3Veckor och 2 dagar kvar :) Wihoooooo!!!

Ljusfestival och ledig Fredag!

Igår var det som sagt au pair möte, vi var på ljusfestival i griffith park, det var mysigt... massa ljus och människor överallt, lyckades få lite julkänsla men den försvann påvägen hem igen. Antar att det inte blir mycket till julkänsla iår!

Påvägen hem från ljusfestivalen så åkte vi förbi Youghurtland, behöver jag säga mer? Frozen yoghurt med vindruvor och choklad topping, MUMS! Så det smaskade jag på framför datorn igår innan jag gick och la mig!

Fick även ett mail från min gamla värdmamma igår där hon skrev att hon hoppades att jag haft en bra thanksgiving och att jag hade det bra i min nya familj, sedan avslutade hon mailet med att dom saknar mig. Lite sött faktiskt, jag blev glad!:)

Nu håller jag på att göra mig iordning, ska iväg till Santa Monica med Megan och möta upp Cassie strax, Cassie ska shoppa, jag ska spara pengar:) Ikväll blir det förmodligen svenskt party i hollywood med lucia, lussebullar och glögg! hoppas bara att Sabina kan fixa sitt falsklegg idag så att jag har någon att gå med då det är över 21 för att komma in. Annars blir det att bowla med de andra ikväll, så hemma kommer jag inte sitta iaf!

Vet att jag är dålig på bilder men min kamera vill helt enkelt inte ta bilder på natten, de blir bara suddigt så det är ingen ide att ens försöka, jag har gett upp hoppet! Men håller på att kika på en ny så förhoppningsvis blir det lite mer liv i bloggen snart, håll ut!

Ja, just det, en rolig sak till, det har regnat här sedan igår kväll, känns lite som tidig höst i Sverige. Iallafall... Folk är som galna här, der regnar och folk tar kort på regnbågar som om de aldrig sett en regnbåge innan. Var med Megan idag när hon skulle lämna in familjens bil på reparation, massivs med folk stod och bara beundrade regnet ut genom fönsterutorna, det såg faktiskt ganska kul ut och jag tänkte tyst för mig själv att "ni skulle minsann ta er en tripp till Sverige"....  man skulle haft ett kort på det! haha...

Ne nu är Megan snart här!

Lite mer musik...

Onsdag idag, har vart en lugn dag, jobbat och sedan har jag fixat lite i mitt rum, snart ska jag på att jobba igen, det blir att hämta Julian på skolan och sedan ta honom till Mc Donald för att sedan köra honom till pianolektion, sedan hem och då är det dusch, dinner och läxor och sova som gäller, blir fullspäckat!

Kan ju säga att det där med att hjälpa till med läxor inte alltid är det enklaste även fast det är en 8åring jag hjälper, igår satt jag och försökte fundera ut "words with a short vowel sound", slutade med att jag ringde Evelina som inte riktigt heller viste som i sin tur frågade hennes värdmamma som förklarade så nu tror jag att jag förstått det! Där fick sig både jag och Evelina lära oss något nytt!:)  så vist är det lärorikt alltid!

ne, nu börjar jag om 10min och jag måste byta om!

Lyssna och NJUUUT! även denna fick jag av Tobias. Chris Browns nya album är riktigt bra faktiskt, egentligen vill jag inte erkänna det med tanke på vad han gjorde mot Rihanna, tycker inte om honom men låtarna!:)

5år av Kärlek

Idag är det den 7e December och exakt 5år sedan som jag träffade min alldeles egna underbara Tobias...
Man kan verkligen säga att tiden har gått fort, men gud vilka bra år och vad mycket kul som vi har haft och så mycket vi har upplevt och varit med om tillsammans.

Du betyder så himla mycket för mig och jag är så glad att jag har dig. Du är allt jag kan önska mig och lite till.. Min kärlek till dig blir bara större för varje dag som går, jag kan inte vara lyckligare än vad jag är med dig!



Vi för alltid.
Älskar dig!

Söndag

Har haft en lugn och skön söndag. Började dagen med att prata med Pappa en timma sedan in timma med min älskling, perfekt start på dagen! ÅÅÅh vad jag längtar tills dom kommer hit!!!

Sedan kom Megan och hämtade upp mig och vi åkte till Ikea och sedan vidare för att hämta upp Cassie, tillsammans åkte vi till Universal Studio Walk för lite julstämning... Det var mysigt!

Tobias skickade denna låten till mig imorsse, det är min nya favoritlåt!!


(skickade precis denna vidare till Evelina, antar att den kommer komma upp på hennes blogg snart också!:P)

LA Zoo, Mys och Jobb!

Igår var jag med mina värdbarn på Zoo.. det var mysigt, har velat åka dit länge men det finns hela tiden så mycket annat som man också vill göra hela tiden, men äntligen blev det av!:) Så jag hade en mysig dag med mina gosiga värdbarn! På kvällen kom Mashi hit och vi kollade på film, Jennifers Body, en konstig skräckfilm som var helt urkass! Sedan somnade vi båda ganska tidigt, var super trötta!

Idag när vi vaknade upp så bestämde vi oss för att få iordning på våra hår så vi letade upp ett billigt ställe att klippa sig på, eftersom att jag tycker det är dökiligt att lägga ut så mycket pengar just nu eftersom att jag sparar till min ÄLSKLING kommer och min kära familj, så tänkte jag bara färga håret och strunta i att klippa det, för färgning har jag verkligen behövt länge nu, men förnekat det hela tiden eftersom att det är tråkiga pengar på det men nu är det gjort och det känns faktiskt supe skönt! prutade endel och fick ner priset nästan 40dollar men fortfarande slutade kalaset på 100dollar, sjukt mycket för en fattig AuPair som sparar pengar. Men nu slipper jag tänka på det varje dag!

Idag har det föresten vart den kallaste dagen sedan jag kom hit, svin kallt om man kan kalla det så, har gått runt med en tjockjacka och fryst, hade behövt en mössa och fingervantar känner jag!

Nu väntas snart jobb, jobbar kväll idag så det blir en lugn helg, men jag behöver spara pengar så det är väl positivt när man tänker så, imorgon ska jag nog gå på en julparad här i närheten, annars vet jag inte vad som händer riktigt, vi funderar på att åka till ikea och köpa glögg, kan ju itne gå en hel jul utan glögg?

Idag är det 4 Veckor och 6 dagar (33dagar) kvar tills Tobias, mamma, pappa och Emma kommer... det känns som att det är nedräkning varje dag, GUD så jag längtar... hoppas tiden går fort!

What a wonderful day!

Då var man innehavare av ett california drivers license, kan inte med ord beskriva hur skönt det är, UNDERBART helt enkelt, min värmamma är glad, jag är glad och jag har haft super glada värdbarn idag också, så det har vart en bra dag!:)

Dagen började iaf såhär, jag vaknade upp efter att ha sovit riktigt bra faktiskt av någon anledning, sover väl inte dåligt på nätterna men inatt sov jag verkligen riktigt bra, sådär så att man ställde om klockan tjugotusen gånger på morgonen för att få de där extra minuterna sömn... Gick efter ett tag upp iaf, sminkade mig och gjorde mig iordning,gick in i huset och hade en riktig frukost och sedan åkte jag och min värdmamma iväg runt 7 på morgonen. Vi var där tidigt och jag var nervös för jag ville verkligen klara det, orkar inte ha detta över mig längre... Men det gick bra och jag klarade det utan någon större anmärkning! SKÖNT!

Påvägen hem ringde mormorn mig och grattade mig till körkortet och sedan även min värdpappa! 

När jag kom hem bestämde jag mig för att ta med mig Julian och Eden till ett museum så vi åkte till ett kids museum of art och där fick dom lära sig att måla på¨ett speciellt sätt och kolla i massa böcker och få inspiration, ett riktigt bra ställe för mina värdbarn! Efteråt gick vi till parken utanför och lekte och hade kul ett tag och sedan åkte vi tillbaka hem.

När vi kom hem så åkte hela familjen och jag till Larchmont, ett litet mysigt ställe 3min från där vi bor, där mötte vi upp ett par vänner till familjen och vi firade alla tillsammans att jag fått mitt körkort, det var riktigt sött gjort faktiskt!:) Så jag är glad, det har vart en lång dag med mycket jobb och nervositet, men det var det värt!

Imorgon jobbar jag tre timmar på förmiddagen, tänkte ta barnen till ett Zoo, ligger väldigt nära där jag bor men har inte vart där än så det ska bli roligt, har velat åka dit länge men det har inte riktigt funnits tid osv.

Självklart tog jag med mig kameran idag när jag tog med barnen till museumet men när jag satte på den så upptäckte jag att batteriet var slut, såklart! vad annars?

Jag hoppas på en bra dag imorgon också! det blir det nog....

Ha en bra dag där hemma!!:)


Haha...

åååh, jag skrattar så att jag dööör! haha...


113 dagar!

1 december idag och jag har vart här i 113 dagar, kan ni förstå hur länge det faktiskt är?? GUDARS vad skönt att börja på en ny månad också, älskar det på någotvis, idag är det bara 17 dagar kvar tills jag åker till Gunhild i SF, ååh så kul vi ska ha!:) längtar ihjäl mig... När jag kommer hem från det är det bara 2 veckor tills att Tobias, Mamma, Pappa och Emma kommer hit... UNDERBART!

Igår fick jag ett långt och fint brev av Mathilda, åh de gjorde min dag!:) hon hade precis som farmor skickat med bilder sedan vi var små, det är så himla kul att få och jag kan inte förstå att jag vart så liten och söt:P Mathilda är definitivt en av de personer som jag saknar väldigt mycket här, vi är som systrar... kan vara ifrån varandra i evigheter och inte prata på ännu längre men när vi väl pratar så är det som vi aldrig vart ifrån varandra!

Här bjuer jag på en låt som spelas förfullt på radion här, beskriver faktiskt ganska bra hur det är att åka iväg som AuPair, älskar låten och att åka omkring själv i bilen med den på hög volym, inte för att det händer speciellt ofta men ändå:P Det kommer hända betydligt oftare i Sverige sedan!:)



Ikväll kommer Megan hit, vi ska kika på film... får se vilken det blir, ska först åka och hyra en:)
Nu börjar jag strax att jobba igen. Hörs snart igen...

Idé spruta!

Nyss hemkommen efter att ha vart på Target, och mina ideer bara sprutar, har så mycket jag skulle vilja göra i mitt rum här, i min lägenhet i Sverige och så mycket bra julklappar att ge bort... men så kommer man till det problemet som man alltid stöter på... Pengar! Så nu blir det att sätta sig med papper och penna och skriva ner och planera... Jag känner mig så himla kreaktiv, kreaktiviteten bara sprutar i mig och jag saknar min lägenhet där jag kan gå omkring och pyssla i timmar, saknar även att laga mat, och Ica Tornet i Ulricehamn... Jag tror helt enkelt att ja inte har fått använda min kreaktiva sida på länge, alldeles för länge... Men NU ska ni få se på kreaktivitet minsann, har även lite kreaktiva tankar för bloggen, har nämligen tänkt att börja videoblogga lite när jag gör något skojsigt!:)

Igår var det en ganska lugn dag, spenderade förmiddagen med att leka lite med värdbarnen.. prata timvis med familjen hemma i Sverige och min söta lilla älskling, vi har kollat på hotell och planerat för den 8e januari när dom kommer hit! Tobias säger att han redan har fixat min julklapp och att jag aldrig kan lista ut vad det är, och jag tror honom, han är bäst när det gäller presenter, jag kan aldrig lista ut vad det är och det är alltid så rätt...

Igår när jag jobbade så åkte jag och min värdpappa + Julian och hans kompis på bio, Michael Jackson - This is it! , andra gången jag såg den... Så de var en bra jobb dag. På kvällen när jag slutat åt jag middag med familjen och sedan åkte jag och hämtade upp Mashi för att sedan åka på bio igen, denna gången Twillight... Och jag kan ju säga som såhär att jag trodde aldrig att jag skulle bli ett vidare fan, har alltid tyckt att twillight hysterin är waaay to överdriven, tycker väl fortfarande det men jag måste säga att filmen var riktigt bra, över mina förväntningar och jag kan inte vänta på att få se nästa! trodde aldrig de orden skulle komma ur min mun men när filmen slutade så sa jag högt för mig själv "whaat, you cant leave me like this!"... och mashi bara skrattade och sa att det var vad hon också sa första gången hon såg den.

Här kommer lite bilder från helgen då vi var i Chinatown.






Trötta efter att ha vandrat omkring en hel dag!

Synd att alla bilder bara är på Mashi, men tyvärr blir det ju så.. Tur att vi har Usb minnen för på hennes kamera är jag med på alla bilder så det är bara att byta!:)

Jag är så glad att jag har träffat Mashi här nere, kan till 99,9% säga att vi kommer att hålla kontakten även när vi båda åker hem, vi är så olika på många sätt men samtidigt så himla lika, vi kan avsluta varandras meningar och vi tänker precis likadant, det är så himla skönt!  En sak till som är bra med henne är att hon bara bor 5min från mig!

Nu ska jag fortsätta att planera och sedan ska jag jobba ett par timmar, sedan är det one tree hill som gäller ikväll och jag har laddat upp med julmust och snickers (mina pepparkakor är slut) !