Im so proud of myself!

Yes, i will start with saying that im so happy and proud of myself right now, ive been thinking alot this week about eveything and im just ending up with a happy face, ive done so much the last 6 month and ive learned eaven more, im a better person now than i was 6month ago and i have so much trust in myself, i know that i can cope with everything i want... i have a hard time expressing myself right now, but i I feel liberated living so far away from my boyfriend, family and friends and so far out of what i thought was my comfort zone.

Ja det är svårt att sätta ord på allt och tro det eller ej efter denna tiden är det ibland enklare att uttrycka sig på engelska... har tänkt mycket denna veckan och det slutar alltid med ett leende, jag är bara sååå glad att jag tog besluet att åka trotts alla med och motgångar här, faktum är att det att man lär sig av allt även motgångar, det är det jag tänker när det kommer tuffa perioder " jag lär mig mer än dom som glider på ett räkskal" och jag skulle aldrig velat byta ut min tid här för allt i världen!

Yeah, Fredag kväll... full fart mot helgen!



För snart är det helg!

Och då händer det grejor, känner att denna helgen kommer bli rolig... än så länge tror jag att jag är ledig hela helgen, skööönt! Så imorgon kväll blir det nog drive-in bio, måste ju prova på det när man är här! På söndag blir det till att åka ner till Down Town och staples center för att se när kändisarna entrar röda mattan för grammisgalan!:)  Jag har kameran redo och hoppas på att få se snuskigt många kändisar... fortsättning följer! :D

Dåligt med inlägg

ja det kan man minst tagt säga att det har varit och jag har tänkt på det varje dag men inte riktigt fått tummen ur att verkligen skriva!

Helgen var super bra verkligen, på lördagen hämtade Cassie upp mig och vi åkte till World Market och handlade lite australienska saker till Australian day som hon skulle ha på Söndagen. När vi var klara med det mötte vi upp Megan och Ramona och tillsammans åkte vi till Cassie och lämnade matvarorna och sedan tog vi taxi till en av Cassies kompisar som fyllde år, där spenderade vi kvällen/natten tills att Alex var snäll och körde hem oss, tror det var runt 4?

Lördagmorgon var jag trött, Megan och Cassie väckte mig kl 9 och det var alldeles för tidigt enligt mig så jag sov en timma till medan dom åkte och handlade lite. När dom kom tillbaka så satte vi igång att laga mat, gud var kul det var... jag trivs verkligen i köket!  Australienare är verkligen galna har jag förstått när det är Australian day, på ett bra sätt förståss! Så det vill till mycket för att jag INTE ska infinna mig i Australien nästa år vid den här tiden! Gud så jag lääängtar!

På kvällen åkte vi allihop till Glendale och bowlade och Bowling är en sport som jag har svårt att förlora i, tro det eller ej! jag får sån vinnarskalle så det är inte sant och förlorar jag så kan jag bli så jädra arg så då vill man inte prata med mig! Som tur var fick inte mina vänner här se den sidan av mig då jag faktiskt vann! 

Veckan har vart lite sisådär, jobbat mycket men igår så hade vi aupair möte vilket faktiskt var riktigt roligt, vi åkte inlines på inomhusbana, riktigt amerikanskt! glömde såklart kameran så har 0 bilder från den upplevelsen! men tur att man har ett bra minne!

Har ju inte skrivit så mycket om vad vi gjorde när familjen och Tobias var här, faktum är att jag precis lagt in bilderna på datorn, så produktiv är jag!:)

Men som sagt de 10dagarna dom var här sa bara POFF så var dom över, men oj så mycket som vi hann med att göra!

Den första dagen var mamma sjuk efter resan så då tog jag ut de andra på en liten rundtur på Hollywood blvd och observatoriet, från observatoriet har man utsikt över hela Los Angeles och man får verkligen en bild på hur stort det verkligen är.  På kvällen åkte vi och åt på min favorit restaurang på The Grove, grekiskt såklart! 

De följande dagarna hann vi med att gå på LA Kings, Seaworld i San Diego, Tramway och Cabazon Outlet i Palm Springs, Venice 2ggr (för det är bara såå kul att gå och kolla på alla galna människor där ex, "kick my as 1dollar" folk som går på glasskärvor, folk på egengjorda inlines, ja allt du kan tänka dig och lite till finns där!) , Santa Monica, Beverly Hills, Kändistur, Universal Studios, Down Town LA , middag med familjen och mycket mycket mer så som ni förstår hade vi fullt upp! Så med andra ord en händelserik men underbar vecka!







Middag på Johnny rockets! Där kan man snacka riktiga hamburgare, mc donalds släng dig i väggen!


Syrran och jag påväg till LA Kings


Pappsen! :D








Har nog 2000 bilder sen den veckan, men detta får räcka!

Nu ska jag sova TIDIGT, som vanligt denna veckan!

ÅÅh vad sugen jag är på att mysa med Mathildas mage, kom hit så jag får gosa!

Helg!

God morgon LA, Godkväll Sverige!

Idag är det Lördag igen, jobbar 10am - 1pm sedan ska jag göra mig iordning och packa, för ikväll är det födelsedagskalas på stranden som gäller och sedan ska jag sova hos Cassie, hon är Australienare och imorgon ska hon ha en australiensk nationaldagsmiddag som jag ska hjälpa hemme att göra, sedan kommer det några fler aupairer tror jag, på Söndagkväll blir det bowling som gäller, har faktiskt inte bowlat sedan jag kom hit... hoppas mina skills fortfarande håller i sig!

Vist kommer jag att klara mina mål, jag är inte ett dugg orolig över det, jag vet att jag klarar precis allt jag vill, men man måste tillåta sig själv att ha en liten svacka och det tror jag alla hamnar i här nere men självklart blir det bättre, om inte annat så får man göra det bättre!:)

Puss och Kram!

Tråkigt inlägg

Jag vet att inlägg som detta inte är så jätte roligt att läsa kanske, men ibland behöver man skriva av sig och att vara au pair är inte alltid bara guld och gröna skogar utan också mycket jobb.

Denna veckan har vart hemsk och det blir bara värre och värre känns det som, började med att älskligen och familjen åkte hem i måndags vilket var och är otroligt jobbigt, sedan åkte Evelina hem igår, skypade precis med henne, denna gången från Sverige, konsigt att se henne där, nästan lite overkligt! 

Tankarna snurrar och att ha alla här en vecka påminnde så himla mycket om mitt liv hemma i Sverige, för mycket faktiskt. Finns så mycket och många som jag saknar så det tar just nu upp mycket av mina tankar... Inte gör det saken bättre att 3 av mina närmsta vänner här lämnar LA inom en månad, en pga att året är slut och de andra för att de känner sig klara här... 

Tiden sen i måndags har verkligen gått i snigelfart, hoppas de blir bättre snart....


Hejdå kära vän!

Idag är en konstig dag, en riktigt konstig dag fakitskt... Min kära Gunhild lämnade idag San Francisco och satte kursen tillbaka mot Sverige, den 10e Augusti förra året lämnade vi båda Sverige. Kommer verkligen sakna våra ibland väldigt knasiga nattsamtal innan vi båda gick och la oss, faktum är att jag utan att tänka på det förväntade mig att du skulle vara inne nu, precis som vanligt Gunhild(?), men jag antar att du är någonstans på ett plan just nu och väntar på att få kliva av och krama alla dina nära och kära, jag hoppas verkligen att din flygresa har gått bra och att allt känns underbart för dig!

Men... jag är lite besviken på dig, hade förväntat mig ett litet samtal innan du lämnade staterna idag, gick och väntade och kollade på telefonen hela morgonen men inte då! ringde 2-3 gånger utan svar, antar att du kanske redan åkt?

Men tack så himla mycket för alla minnen vi har ihop härifrån, och vi har så många fler att skapa ihop, lita på det!
du är en underbar vän, kom ihåg det!










Puss på dig kära vän, idag får jag somna utan ditt nattsamtal... får se hur jag somnar inatt (antagligen inte bra, eller kanske bättre än någonsin? ) Im gonna miss you alot! även fast vi inte direkt ses, så kommer sakna att ringa och tjöta lite och dina små samtal!
Nog pratat om det! Hoppas flyget gick bra hem, du har fattat poängen med inlägget antar jag, ville egentligen bara säga att, jag kommer sakna dig!

Imorgon ska jag nog ha lite tid att skriva och då kommer det ett inlägg om vad som hände förra veckan under semestern, har ju vart så seg och inte skrivit om det än, men det kommer... lovar, håll ut!

Godmorgon Sverige & Godnatt LA!

Idag är ingen rolig dag!

Ne, gud vilken jobbig dag, sovit har jag knappt gjort inatt heller, vaknat om och om igen....
För ca 10min sedan åkte älsklingen + Familjen hem och det känns inte alls kul, hade nästan gett vad som hellst för att få sätta mig på planet med dom, finns så himla mycket blandade känslor just nu...

Hade vart så himla skönt att få komma hem och få en riktig vardag igen, göra vad man vill osv... Men å andra sidan så, snart har jag vart här 6 månader och tiden har ju faktiskt försvunnit... Här öser regnet ner idag, har inte sett något värre, tror värdergudarna tycker lite synd om mig idag faktiskt. Och jag tillåter mig själv att tycka lite synd om mig själv också!

Allt känns väldigt tomt just nu.

Vet inte vad jag ska skriva, jobbigt att säga hejdå, riktigt jobbigt, tomt och ensamt plötsligt.

Kom tillbaka! :(

Ris & Ros

Ros till Svenska Idol som gjorde en riktigt bra vinnarlåt och till Erik Grönvall som gör den riktigt bra!
Denna går nu om och om igen på min laptop!



Och ett litet Ris till släkten hemma som är lite dåliga på kommentarer just nu!

De senaste dagarna!

Eftersom att Sandra har begärt mer bilder så blir jag ju illa tvungen att slänga ut lite mer bilder av vad som händer här i staterna.

Tidigt i Måndags tog vi vår fina bil och åkte ner mot San Diego och Seaworld. Var framme omkring 12 och åkte till vårt hotell i San Diego när det stängde, hade en lång och mysig dag bland alla djuren, Seaworld är verkligen ett måste när man är i San Diego!

Tisdag Morgon åkte vi tidigt som bara den, 06.30 satt vi och åt frukost för att sedan bege oss till Palm Springs för att se på natur och shoppa och shopping blev det kan jag lova, hittade ett stort outlet så Tobias blev överlycklig och brassade på rejält!:D jag blev två klänningar och 2 skor rikare! Mamma och Emma shoppade också så nöjda var vi!

Sedan åkte vi Tramway upp i bergen för att få den fantastiska utsikten över öknen och även få se lite snö, vilket kanske inte var speciellt intressant för Emma och Pappa (Tobias och mamma åkte inte, båda är för höjdrädda!)men jag tyckte allt det var skönt att se lite snö.

På kvällen åkte vi hem och väl hemma somnade vi alla på 2sek efter en lång men riktigt bra dag!

Idag har vi vart på hollywood blvd, tagit kort med beverly hills skyllten, vandrat på rodeo drive och haft middag med min värdfamilj, imorgon blir det Downtown för shopping och sedan på kvällen blir det LA Kings, Tobias är laddad kan jag lova! Ååh, så skönt att ha dom här... önskar dom kunde stannat längre.

Ne nu är klockan sent, lägger upp lite blandade bilder, mer kommer en annan dag, nu måste jag sova! Natti på er!















Åket


Beverly Hills brandstation, pappa var tvungen att ha denna bilden för att visa Urban, ska försöka få en bild på en brandbil också, idag såg vi en när vi körde och pappa blev helt till sig och missade helt att byta fil så vi kom fel. haha, han började fiffla efter kameran. Ja vad ska man säga, helt galen i allt som heter brandbilar och brandstationer här nere.. haha.





Tobias på Wax museet!

Lägger upp mer bilder så fort jag får tid!

Puss och kram


Day 2!

Hej på er, Hanna & Emma här!

Idag har vart en riktigt mysig och härlig dag, vädret har varit på våran sida och vi har hunnit att se både Venice beach och Santa Monica, har även kört på Hollywood blvd och ätit frozen yoghurt!

Tänkte att förklara allt med bilder vad som hänt hitills, enklare och säkerligen mycket roligare för er också, vet att släkten i Vegby är extra nyfikna nu och man vill väl inte vara en dålig släkting heller, nej verkligen inte! Så här kommer bilder från de första dagarna, titta och njut!
¨

Uppe vid observatoriet, mamma var hemma sjuk vid detta kortet och låg hemma tyvärr!


Jag och Emma med LA i bakgrunden!



Jag vill gärna flytta skylten lite närmre Ulricehamn!:)


Familjen i Venice beach!


Vågorna var stora i Venice, riktigt häftigt var det!


Emma i Venice!


Jag och Tobias i Santa Monica, glada ja det är vi!


Mamma & Pappa är söta i Santa Monica!:)

Har så mycket bilder, men internet här är otroligt segt så detta får räcka för idag!

Nu ska vi packa lite, imorgon bär det av till San Diego och Seaworld sedan åker vi därifrån till Palm Springs, vi beräknas vara tillbaka i LA igen på Tisdag kväll ingen, självklart har jag med mig datorn och har jag tillgång till internet så kommer ett nytt inlägg imorgon kväll igen!

P.s Mormor, du kan vara lugn mamma mår bra igen, vi alla mår mycket bra!

Med mycket kärlek!
Hanna & Emma

 


Day 1!

Nu har vi precis vart ute och åkt lite, måste säga att åka med pappa är riktigt spännande... haha, det tyckte nog polisen också som pappa lyckades blända rejält ett tag innan han kom på hur man bländade av!

Vi har varit uppe vid observatoriet och kollat på utsikten över LA (Tobias var dock lite höjdrädd!...haha), har även tagit alla krokiga vägar och kommit riktigt nära Hollywood skylten, hade nog tagit mig 5min att klättra upp och ta på den, tyvärr stod det en vaktbil precis brevid så den iden gick i stöpet direkt!

Nu är vi hemma, har gett mamma lite youghurt så nu mår hon bättre och ska med på nästa tur som blir The Grove, ska även äta på den goda grekiska restaurangen dom har där! (det du Gunhild, vet att du är avundsjuk!:)

Bilder kommer ikväll!

Ha det bra!


Familjen är här!

Wow, efter att ha suttit och väntat i 3 timmar så kom dom äntligen och det var värt väntan kan jag lova! Allt är jätte bra och nu ska vi ut och kika lite! Skriver mer ikväll vad som händer, ville egentligen bara säga att allt är toppen!

Tyvärr är mamma inte riktigt bra efter flygresan och känner av tidsskillnaden så hon kommer tyvärr stanna hemma i sängen och sova idag:( vi hoppas hon sover under dagen och känner sig bättre ikväll!'


TACK, alla som kommenterade mitt förra inlägg, superkul att veta varför ni läser min blogg och sist men inte minst veta vilka ni är och kika in era bloggar, bra jobbat!:)

Nu är det nära, det kan jag lova!

Idag var det inte svårt att gå upp ur sängen, det är ett som är säkert... vill bara att det ska bli kväll, gud så jag längtar och OJ vilket kramkalas det kommer att bli, wihoo...

Fick ett meddelande imorsse att dom var lite sena pga alla extra säkerhetskontroller, hoppas dom inte kommer allt för sent för hur länge som hellst klarar jag inte att vänta! Ne, det viktigaste är ändå att dom kommer hit säkert så de får sätta in hur många säkerhetskontroller de vill, jag kommer att sitta och vänta troget!

Har vart dålig på att tacka för julkorten jag fick, blev jätte glad! tack så mycket!

Och tack Mormor och Morfar för det fina namnsdagskoret som jag fick, dock vann jag tyvärr inget på lotten, blev super glad, alltid lika kul att få brev från Sverige!:)

Hörs snart igen bloggen!:)



Vore kul att se hur många som verkligen läser min blogg varje dag, ser ju att de är endel, men vore kul om ni lämnade en liten kommentar så jag vet att ni verkligen finns!:)

Snart kommer dom!

Ja nu är det inte lång tid kvar, på fredag kväll smäller det! Jag längtar så jag praktiskt taget SPRICKER snart, ska bli skönt att träffa alla igen och ska även bli skönt att vara lite ledig.

Känns som om att hela veckan går ut på att dom ska komma hit snart, jag tvättar, städar, packar och fixar iordning allt jag behöver ha iordning innan dom kommer. Tiden går hyfsat fort men samtidigt inte. Är rädd att tiden kommer gå för fort när dom väl är här, hoppas inte det! men ack så kul vi ska ha, tar med mig datorn och kommer blogga under tiden också, förhoppningsvis blir det lite mer bloggande då, om jag har tid förståss, ska försöka!

Nu ska jag vika tvätt och sedan börjar jag jobba igen, snart är denna dagen över och en dag närmre fredag Wihooo!!

Oh my, herregud och dra mig baklänges...

Ja, jag har inte ord för det... idag har jag, Hanna Frilander styrt ett flygplan över San Diego... Ja ni läste rätt, jag styrde, svängde och ja som ni förstår, jag kunde ha störtat planet om jag kännt för det, men det gjorde jag som tur var inte! Ja känslan är otrolig och utsikten från planet likaså... Obeskrivligt härligt underbart och kul, tack Marcus för en upplevelse utan dess like! 















Nu är jag tillbaka i LA igen och imorgon väntas jobb, men vad gör det? jag gör vad som hellst för att få fredag snart!:) Wihoo... jag lägger mig i sängen med ett leende för mitt år har verkligen börjat bra och bättre blir det... HEJA 2010!

Godnatt

2010!

Hej hopp, hoppas att 2010 har startat bra för er och att ni alla hade en bra nyår!

Nu sitter jag i San Diego hos Frida, 2010 har startat riktigt bra här, trötta efter att ha kommit hem kl 6 på morgonen så det har inte hänt så mycket idag och ikväll väntas kortspel och mys, ja ni hör ju det blir lugnt!

Imorgon ska vi ta en sovmorgon och sedan ska vi hitta på roligheter, vi ska nämligen åka flygplan över San Diego, gud så kul det ska bli, och nu närmar det sig verkligen den 8e Januari så ja, jag känner verkligen att 2010 kommer att bli ett bra år! bättre start kan det ju inte bli iaf!

Igår kväll lagade vi mat hos en av Fridas kompisar och sedan kl 11 så skulle vi åka vidare på nästa fest för att fira in tolvslaget men inte kom det någon taxi, vi väntade och väntade och ringde och när dom väl svarade så fick vi till svar att vi hade avbokat taxin vilket vi INTE gjort, vi tjötade och efter ett tag fick vi dom att skicka en taxi som kom 11.45pm. Så tolvslaget firade vi in i Taxin.... inte vad vi tänkt oss kanske men trevligt var det och taxichauffören åkte säkerligen hem med tinitus:P hehe...

Ne, jag orkar faktiskt inte skriva mer just nu, är trött som bara den... skriver igen när jag kommer hem till LA vilket blir imorgon kväll eller söndag morgon.

Hoppas ni alla har en bra start på det nya året!
Många kramar från mig!