Frihet!

Hög fart, sköna brillor, sol och bra musik. = Frihet!
Älskar att känna fartkänslan och ha en riktigt härlig låt att kråla med i...
vårkänslorna spirar och man får en såndär härlig känsla av frihet i hela kroppen, obeskrivligt!



... plötsligt ploppar en känd rad upp i huvudet på mig "härligt, härligt, men farligt, farligt"
och vist är det så, men det kanske är just det som ger den fantastiska känslan, att det är farligt, jag vet inte men fantastiskt underbart är det:)

Man blir mörkrädd!

Satt här och läste på aftonbladet och ramlade in på en artikel som fick mig att må riktigt dåligt och bli fruktansvärt arg.

Artikeln handlade om en flicka från danmark som från nio års ålder torterats och även blivit inlåst i en hundbur av sin styvpappa och mamma under 4års tid, styvpappan var också pedagog och mamman sjuksköterska. Två vuxna människor med yrken som kräver att du ser till människors bästa, ett yrke som också krävt utbildning, hur kan det vara möjligt, hur kan de leva med sig själva? jag hoppas på ett långt straff för föräldrarna och önskar flickan all lycka!

Läs själva!
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4958501.ab

Lycka

Man kan inte annat än att bli lycklig när man ser sånt här!

http://www.youtube.com/watch?v=9lp0IWv8QZY

Gräsänka!

Ja, då var man gräsänka sedan Torsdags morgon, lite ovant att sova ensam i lägenheten, det slog mig att jag vist inte gjort det sedan vi flyttade hit Augusti-07 så det var väl på tiden även fast det hade vart skönt om han kom hem idag är ju  ändå alltid mysigast att ha någon att vakna upp med men tyvärr får jag allt ta och vänta tills imorgon.

Igår var jag i Borås med Emsan, köpte konfirmations present till syster men blev även en liten kofta och en kjol till mig själv:) Kvällen tillbringades med min kära kusin och bio, "En shioaholics bekännelser" en fantastiskt bra film, en typisk "tjejfilm" som man kan tänka sig att se flera gånger om. Det roliga var att det bara var jag och min kära kusin i biosalongen + de två som stod för biljettförsäljningen, men vi var nöjda inte varje dag som man får en privat visning på en så bra film, men jag antar att det är så det är i lilla Ulricehamn, tycker att fler borde välja vår biograf här och inte åka till Borås!

Nu blir det duschen sedan blir det ut till Vegby och konfirmation för syster, ikväll verkar det bli fest:)

Påskhelg!

Ja, nu har jag varit väldigt slarvig och inte skrivit här på ett tag, tro det eller ej så har jag faktist varit ganska upptagen och har inte haft den riktiga orken att sitta inne i detta fantastiska väder och skriva, men jag ska bättra mig.

Helgen har varit händelserik, i fredags var jag och älsklingen ute i Nöre hos min kära kusin och hennes sambo, vi spelade lite golf, sköt med hagelgevär, grillade och såg på talang. Hade det riktigt mysigt.
Lördagen var jag ute vid Brors hus i vegby och hjälpte till med att lunta, det är så mysigt där ute nu när värmen börjar komma, nästan så man blir sugen på att skaffa hus själv.
Vid fyra tiden kom Linda och Frida och hämtade mig hemma i Ulricehamn, nu var det dags för påskfirande i Varberg, grillade även här och en och annan cider slank ner, mycket trevlig kväll åkte dock hem tidigt på söndag morgon pga att Linda skulle på påskmiddag hos sin pappa.
Detta var en väldigt kort sammanfattning av min helg.

Hur har eran helg varit?

 

Lättklätt!

Idag har jag lagt vinterjackor, halsdukar och vantar på hyllan, idag tänkte jag inte ens på att ta på mig jacka när jag gick ut! Det är väl ändå det största beviset på att vintern har lämnat oss? för bara någon vecka sedan paltade man på sig jacka, halsduk, vantar och mössa för att ta sig ut och att inte tänka på att göra det fanns inte.

Denna dagen har det inte blivit mycket gjort, har grejat med min blogg en hel del, vilket inte syns eftersom att jag inte kan besämma hur jag ska ha det. Självklart har jag inte bara suttit vid datorn utan faktist hunnit iväg och kört älsklingen till jobbet och hämtat syster hos mormor för att sedan åka och sola en sväng.

Evelina kom hit efter jobbet och vi gjorde en super god sallad.
Det som är bra med sallad är att man kan göra den av lite av vad man har hemma vilket vi gjorde idag, vi kikade igenom våra kylskåp och fick ihop en med:

Sallad
Tomat
Gurka
Annanas
Rödlök
Majs
Fetaost
Avocado
Nudlar

Nudlarna lät vi ligga lite i sweet chili sås för att få lite extra smak.

Eftersom att sallad är som godast om man har någon dressing till så rörde vi snabbt ihop en med:

Filmjölk
Creme fraiche
majonäs
Vitlök

Snabbt, enkelt och super gott!

Vandring och söndagsmiddag!

05.40, det är lördagsmorgon och egentligen alldeles för tidgit för att gå upp, men det är inte vilken dag som helst, Mathilda har sovit över sedan dagen innan och vi ska upp och göra oss redo inför årets Gällstamil!

Kl 07.20 stod vi startklara i gällsta med glatt humör och förhoppningar om att solen ska våga sig fram om någon timma.
Ett glatt gäng var vi och vi hade kul från start till mål, nya människor, cider i vårsolen och någon timma slappandes på en äng i vårsolen, det kan väl kort sammanfatta årets härliga gällstamil!

Kvällen avnjöts ute i Nöre med grillning och mys med käraste kusin och pojkvän.

Söndagen gick åt till att äta ute med svärföräldrarna på Zeus i Borås, kan nog inte få nog av dessa grekiska restauranger!
Blev även en försenad julklapp till Daniel som precis är hemkommen från en tid i Australien. 

Hoppas ni haft en lika härlig helg i vårsolen!




Fredagsmys!

Middagen i fredags blev lyckad! alltid lika kul att prova nya recept.
Som utlovat kommer receptet här:

Citronkyckling med oliver

4 port
4 Kycklingfileer
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 1/2 dl kelda matlagningsgrädde
1/2 hönsbuljongtärning
1 tsk rosmarin
Rivet skal och pressad saft av 1/2 citron
1 dl svarta oliver
1/2 dl grovhackad persilja

Gör såhär:
Skär varje kycklingfile i tre bitar på längden. Skala och hacka vitlöken. Bryn kycklingen i smör i en stekpannan, salta och peppra, Blanda grädde, buljongrärning, rosmarin och citronsaft i en gryta. Lägg i kyckling och vitlök. Låt koka under lock ca 5min. Rör ner citronskal, oliver och persilja. Granera med citron.


1 April!

Min första tanke idag är: Hur många människor har blivit lurade idag?  och har jag själv blivit lurad utan att veta om det?

På vägen till jobbet idag satt jag och lyssnade på rix morron zoo då dom diskuterade en ny tjänst som kommit ut som fungerade på så sätt att man kunde smsa någons nummer till något nummer och sedan få fram exakt var personen i fråga befann sig, enligt dom kunde man få fram i vilket hus och t.om vilken våning personen befann sig på, tyckte det lät lite konstigt och kom plötsligt på att det var 1 April och bestämde mig då för att jag inte tänker låta mig bli lurad idag=) Undra hur många som smsade till det numret och förväntade sig något storartat? haha...

På jobbet idag fick jag lite recept av Lisbeth och jag har fastnat för ett med kyckling och citron som jag har tänkt att laga på fredag då Mathilda och Jerker ska komma hit och mysa med mig och Tobias, har höga förväntningar så hoppas det blir gott:) blir det bra så kommer receptet ut här fram till helgen.

Eftersom att jag har en ny dator så har jag ännu inga bilder här, ska ta tag i att lägga över det så min blogg kan få lite make up! 

Nu är det faktist snart dags att lägga sig eftersom att jag börjar så tidigt som 05.45 imorgon och måste senast gå upp 04.45 för att hinna, jobbigt... men jag får ju faktist gå hem kl 13 och är det så fint väder imorgon som det varit idag så är det väl toppen! då kanske man borde sätta fart med att vårstäda balkongen och putsa fönster?
Åh, jag älskar verkligen våren, värmen och när man hör fåglarna kvittra på morgonen när man vaknar, der är lycka! 
VÅRKÄNSLOR I MASSOR!