Life goes on!

oj, nu var det någon dag sedan jag skrev igen, fy skämms på mig!

Jag hade i vilket fall tänkt att ha en liten frågestund så ni som har frågor skriv på bara... jag svarar på ALLA frågor! finns inga dumma frågor!

Så lite uppdatering om vad som händer och sker i staterna nu då!

I helgen träffade jag som sagt Frida som bjöd mig på Beverly hilton hotell, så där hängde vi Lördag/Söndag! Superhärligt att äntligen få sova i en skön säng och duscha i en ren dusch! har nog faktiskt inte kännt mig så ren sen jag kom hit:) Tack Frida! hahah... På Söndagen så åkte vi till Six Flags med den gamla au pairen i Fridas familj och hennes kompis och Sara var med så vi var några stycken så det var super kul! Och jag säger bara det, när man vart på Six Flags så är inte längre Liseberg ett nöjesfält... Det var så otroligt många häftiga och roliga attraktioner, man stod upp, låg på rygg  hängde på mage igenom många av attraktionerna! Super kul!


Jag och Krut på Hilton hotell (ett traditionellt peace kort, ett måste! haha..)

I Fredags blev jag också stoppad av polisen, snacka om att jag blev nervös när polisen satte på blåljus bakom bilen på mig och jag var tvungen att köra intill kanten, mitt hjärta gick i 120 och jag började tänka "vad har jag gjort för fel? nu slänger de ut mig ur landet och jag får åka tillbaka till sverige igen"... men så var inte riktigt fallet som tur var, anlednigen till att jag blev stoppad var att min ena framlampa var paj och jag slapp undan utan böter eller något. Det var lite som när man kollar på Cops i sverige, han frågade om mitt körkort och vad jag gör i USA och vems bilen var. hehe... men nu har man varit med om det också:)

Denna veckan har jag inte gjort så mycket, umgåtts med Sara och igår hade jag en lugn dag för mig själv då jag tog igen lite program från Sverigen såsom Svenska Hollywood fruar, haha.. sjukt kul att se på faktiskt!:)

Idag blir det jobb fram till kl 5, sedan ska jag träffa Sara och Megan och kanske Mashi, jag hoppas på att det blir att vi åker till Megans Spa och dricker oboy:) Imorgon får det nog bli att börja packa ner mina saker här och förbereda mig på flytten till den nya familjen på Lördag, jag börjar längta ordentligt men samtidigt lite nervös!:) Så denna helgen kommer nog bli till att umgås med min nya familj och lära känna den lite.

Kan ni fatta att det snart är Oktober? tiden går fort...  Jag har också nu börjat inse att livet inte står still hemma i Sverige för att jag är här (låter kanske konstigt men ibland känns det som att allt där hemma står still, kanske för att det också känns som att jag tar en paus från mitt liv i Sverige)... Det är blandade känslor för det, jätte roligt att saker händer hemma också, är super glad för det... Har mycket att se fram emot när jag kommer hem också, mitt liv i Sverige är inte fy skamm det heller ska ni veta:)

Har också varit utanför LA ink, längtat efter det, så här får ni ett bildbevis på det som också får avsluta dagens inlägg!:)



Föresten, öppnade en lyckokaka idag och på den stod det:

"No matter what your past has been,
you have a spotless future."

- Det låter toppen!




Grattis kära Pappa!

Ville bara önska världens bästa Pappa grattis på Födelsedagen!:)
Hoppas ni haft en mysig dag ute i Vegby!

Massa Kramar skickar jag till min Pappa!!

FÖRLOVNING!!!

Fick precis reda på att min kära kusin har förlovat sig!!:) Blev super glad när jag fick reda på det... STORT grattis!  nästan en liten tår i ögat för er! Faktum är att jag faktist gråter ern skvätt för er just nu, glädjetårar! Jag är nog nästan lika glad som ni, lite synd dock att jag inte är hemma och firar detta med er!!



Ett stort GRATTIS från din favorit kusin som är super duper mega dunder glad för eran skull!:)


Se vart kvällen bär....

Nu har jag precis kollat klart på andra avsnittet på den nya säsongen av One tree hill, älskar verkligen den serien! Kan inte bärga mig till nästa avsnitt på måndag:)

Just nu ser jag fram emot helgen. På Lördag kommer Krut hit och hon har bjudit in mig att bo på Hiltons med henne, gratis!:) tänk vilka fina vänner man har! På Söndag ska vi till Six Flags och ha roligt, ska bli så kul att träffa min krut igen, det var längesedan nu!

Jag har fortfarande inte bestämt mig över hur jag ska göra ikväll, funderar på att åka till Megan ikväll igen och vara i hennes Spa, det är verkligen hur avkopplande och skönt som hellst, men jag är trött och just nu fruktansvärt less på trafiken här i LA, det står verkligen helt still och det känns som man inte kommer någonstans... så får fundera lite till, hon slutar inte förrän halv nio och klockan är bara sju... men det är klart, det är frestande att koppla av på spaat och snacka lite skit och avsluta kvällen ute i varsin brassestol med en varm oboy i handen:)

Igår när jag var påväg till Megan så stod jag i ett av alla miljoner rödljus och väntade på att få åka och kollade på bilarna som till vänster om mig åkte i motsatt riktning, även de stod stilla. Bilen som var precis bredvid mig i den filen tog plötsligt upp en rosa skyllt format som ett hjärta med texten "your'e cute" i rutan och vevade ner fönstret och frågade om han kunde få ringa mig.... kalla mig elak men det enda jag kunde göra var att gapskratta och tänka "något sånthär skulle aldrig hända hemma i Sverige" och samtidigt tänka, "vem har en sån skyllt i bilen?"... Ja LA är verkligen en stad där allt kan hända...

Ställde mig även på vågen på Megans spa igår, första gången jag fått chansen att väga mig sedan jag kom hit, och jag hade kännt att jag gått ner i vikt så det va jag förberedd på, men tappade andan när jag såg resultatet... Jag har gått ner 8 KG sen jag kom hit?? hur är det möjligt? jag hade tänkt kanske 3kg på sin höjd...



Såhär har mina kvällar sett ut denna veckan!:)


Jag ser inte så glad ut på bilden, men jag är super nöjd!:)


Jag ser att jag har otroligt många besökare varje dag på min blogg, WIHOOO!! det tycker jag är super kul, är dock lite besviken för det är inte många som lämnar komentarer!  Skärpning! så för att göra det lite lättare för alla så ska jag lite snabbt förklara hur det går till!

Såhär gör du:

  1. Under mitt inlägg finns det en liten rubrik "Skriv en kommentar", klicka på den.
  2. Fyll i Namn (kan vara kul att veta vem som komenterar), email om du vill och även en bloggadress om du har det. Alla fällt är inte nödvändiga att fylla i och om du fyller i email adressen så är det bara jag som kan se den.
  3. När du fyllt i de fälten så är det dags att skriva själva komentaren och den är valfri men jag ser gärna att det är något snällt och jag svarar också gärna på frågor!
  4. När denna lilla ansträngingen är gjord är det bara att klicka på den lilla rutan "skicka kommentar" och vipps så har du skickat iväg en kommentar, svårare än så är det inte... Skönt att livet kan vara lätt ibland;)
Så får se om ni har förstått nu, sätt igång och kommentera!:)

Och Emma, min kära lillasyster... självklart ser jag fram emot att du kommer också jag räknade in dig när jag skrev mamma och pappa sist!  Hoppas du har det bra, vi får prata på skype snart... Lycka till med körkortet till moppen!:)

Idag...

Saknar jag....
  • min kära Emsan hemma i Sverige väldigt mycket!
  • Jag saknar även hösten (tro det eller ej), saknar att krypa upp under en varm filt i soffan med en bra film!

Längtar jag efter...
  • Att få klippa mig i veckan
  • TRÄFFA KRUT PÅ LÖRDAG/SÖNDAG
  • Att få komma till min nya familj och börja om på ny kula...
  • Planera in att hoppa falskärm
  • Åka till Evelina i San Fransisco
  • Åka till Frida i San Diego
  • Att Linda och Malin kommer över Halloween
  • Att mina föräldrar + Pojkvän ska komma och hälsa på!
Önskar jag lycka till till...
  • Sara och hoppas att hon får en ny bra familj här i Los Angeles, vill att du ska stanna kvar här!
  • Emsan, att du får ett jobb snart så att du kan komma hit och hälsa på så jag kan ge dig en kram!
Tackar jag...
  • Alla som skriver gulliga komentarer (det är så himla kul att läsa och det gör lätt en grå dag lättare!)
Önskar jag trevlig resa till...
  • Mathilda och Jerker, hoppas ni har en super resa... ni är värda den! (ser fram emot bilder!)
  • Linda Gustafsson, hoppas ni får en toppen resa!

Varning för ett långt inlägg...

Helgen har vart super bra, har dock sovit samanlgat 10h under hela helgen men sova kan man göra när man blir gammal... eller i alla fall när man kommer hem till Sverige:P

I Fredags var vi som sagt på Krogen DV8 här, och det var bra:) i Lördags åkte jag och hämtade Mashi kl 11 och vi åkte för att strosa omkring på Hollywood Blvd och shoppa. Det blev en annorlunda dag, finns nog ingen gata som man kan jämföra med den, alla möjliga sorters människor och saker som händer hela tiden. Vi började med att äta lunch på ett hamburgeställe, servitören kom fram hela tiden och pointerade att vi var söta och undrade om vi saknade något... maten var god och vi betalade, sa hejdå och gick, när vi kommit bara en liten bit så kommer servitören springande och gav oss kvittot och när vi vände på det så hade han skrivit sitt nummer på baksidan och ville att vi skulle ringa honom någon dag, hmm.. sånt händer då verkligen inte i Sverige.



Sedan gick vi vidare, kikade i butiker och då kom en tjej fram och gav mig en komplimang för "min fina klänning".. (sånt händer heller aldrig i Sverige, vi svenskar har endel att lära av amerikanerna...) När vi kom ut därifrån så såg vi en solbränd kille med två som det såg ut som typ livvakter eller något och vi undrade om han var känd och vem det i så fall var för ingen av oss kände igen honom men det stod massor med människor omkring honom och tog kort med honom och vi blev super nyfikna och ville verkligen veta vem människan var och mitt när vi stod och diskuterade så går han rakt igenom människorna som står och väntar på att få ta kort med honom rakt fram till mig och frågar vart jag var ifrån, sa att jag var vacker, gav mig sedan en puss på kinden och gick... vi stod kvar ännu mer nyfikna på vem människan var så vi gick fram till en som stod och väntade på att få ta kort och frågade och hon berättade att det var en mycket känd såpaskådis från Mexico....

Vi gick vidare och kikade ganska mycket i souviner butiker och hade det mysigt, jag försökte spara pengar men Mashi brassade på och hittade en hel del, både i turistbutikerna och klädaffärerna:) 

På vägen till bilen så mötte vi "Zorro" som gick fram och tog mig i handen som om jag vore en prinsessa och frågade även han vart jag var ifrån varpå jag åter igenn svarade Sverige... Han tog upp sitt svärd och började ropa åt människorna som gick på gatan att akta sig för han hade hittat en Svensk prinsessa som han skulle eskortera hem säkert... haha. ja det händer mycket annorlunda och kul på den gatan...

Bilder från dagen:




Mycket sånhär mat blir det, men ändå fortsätter jag rasa i vikt?:) (armband och ring på handen från dagen innan på krogen vilket visar på att jag är över 21 och altså vuxen även i detta land och får därmed också konsumera alkohol här!:p är du under 21 så får du två gigantiska kors på händerna som inte går bort på dagar)


Jag och en gubbe som såg precis ut som en wax figur, jag trodde det var det tills han skrämde mig när jag gick förbi, han tyckte vi skulle ta en bild så de fick bli en! haha... otroligt duktig var han!


Sedan åkte vi hem till mig och jag bytte snabbt om till andra varmare kläder då det faktiskt blir ganska kallt här på kvällarna sedan åkte vi till Mashi för att hon skulle byta om och sedan mötte vi upp Sara och Megan och tillsammans åkte vi vidare till Alexandro i Passadena... När vi kom dit gick vi till Mc Donalds och åt ihop sedan bestämde vi oss för att gå på bio, vi valde en skräckfilm för alla tyckte att det verkade kul men efter en kvart in i filmen fick jag nog och bestämde mig för att gå ut och gå på en annan film (ja här betalar man bara inträde till bion sedan kan du se vilken film du vill så jag bytte bara rum) Alexandro tyckte också att filmen var äcklig så han hängde på och vi gick på en komedi istället, MYCKET bättre och faktiskt väldigt rolig, jag som inte brukar gilla komedier! Efter bion så mötte vi upp Sara, Mashi och Megan och vi körde runt med saras bil ett tag tills vi kände att det var dags att åka hem, kl var då 02.30...


Sara, Mashi, Alexandro och Megan på bio i Passadena.

På Söndagen hämtade jag och Mashi upp Megan och vi åkte till Santa Monica för en eftermiddag på stranden... När vi kom dit så var det typ parad för "world of peace" och de hade satt upp kors över hela standen för alla soldater som dött i Irak, Mycket människor som gick omkring och kikade och det var faktiskt en ganska ledsam stämning där...  Efter en liten stund gick vi längre bort på standen och la oss och spelade kort och pratade någon timma tills vi åkte hem för att äta lite, köpa godis och kolla på en film hemma hos megan! en bra avslutning på en lååång men rolig helg.










Här är en bild från någon vecka sedan då jag mashi och megan var på Venice beah...


Jag och Mashi

Här kommer en låt som ofta hjälper mig, man kan inte annat än att bli glad:)


Nu har jag precis slutat jobba nästan och ska möta upp Sara vid ca halv nio för att umgås lite...




Helg!

Tiden rullar sakta men säkert frammåt, snart är det oktober, är de inte sjukt? jag åkte hemifrån i början av augusti och det känns på ett sätt som igår men ändå inte... Det är nog först nu som man börjar förstå att detta inte är en vanlig "semester" utan att man faktiskt jobbar och bor här, allt är inte guld och gröna skogar hela tiden men när man är ledig och umgås med vänner finns det otroligt mycket att se så det finns alltid något att se fram emot!

Igår var jag på en klubb med Mashi, Megan och Ramona samt en annan au pair som jag inte kommer ihåg namnet på. Det var skönt, jag mår super bra och har roligt när jag är med mina vänner här! Och tro det eller ej så var vi på klubben helt nyktra ni tänker säkert "okej, hon är i LA och har chansen att festa till det ordentligt och så går hon ut nykter, vilken idiot!" men faktum är att klubbarna här inte är som i sverige och det är så otroligt givande att bara kolla på människor inne på krogen, det är precis som man tänker sig, typiska gigantiska amerikaner som säkert äter hamburgare hela dagarna med 7 storlekar för små kläder dansandes alldeles för utmanande, vulgärt... vad man nu ska säga!

Kom fram en kille till mig på dansgolvet, (ja man är ju svensk och oftast näst intill ensam blondin) han undrade vart jag var ifrån och ville absolut bjuda på en drink men jag sa nej, sedan försökte han med "if you know me you can have everything you want in life, just let me know" lockande men njaee, NEJ TACK!

Vid halv två gick vi mot bilen, stannade på mc donalds på vägen hem och åt, gott! kom hem vid halv tre och pratade med Tobias på skype, kommer nog aldrig vänja mig vid tidsskillnaden... här sitter jag mitt i natten... trött och han har precis gått upp (observera att klockan är halv tolv på förmiddagen hos honom!)

Nu ska jag snart åka iväg och hämta Mashi, vi ska kika omkring på Hollywood Blvd, har faktiskt inte gjort det ordentligt på dagen än så det ska bli kul. Kl 4 slutar Megan att jobba och då ska vi hitta på något ihop, tror även att Alexandro (en manlig au pair i våran grupp) kommer också, vi pratade om mat och bio men jag vet inte... imorgon ska vi nog hitta på något kul också, jag är sugen på att åka någonstans där jag inte vart innan så jag får se om jag kan få igenom det förslaget....

Nästa helg kanske jag och Evelina åker till Santa Barbara över helgen, vi ska kika på det... hade vart kul!

Skönt att Frida har kommit fram säkert och verkar ha det bra! snart måste vi planera in att ses!=)

Kramar

Dålig uppdatering!

Förlåt, det har vart mycket den senaste veckan, velig som jag är så vänder och vrider jag på saker hela tiden och undrar vad som är rätt och inte tills jag blir helt galen!

Många undrar vad anledningen till min rematch är och anledningen till att jag inte berättat om det är för hänsyn till familjen, det är en super trevlig familj men vi har väldigt olika åsikter om hygien osv, kan ju säga att råttor är inblandade och vice versa.

Har fått en ny familj, super trevlig men de är klart den är annorlunda mot den jag har nu. Jag är lite nervös eftersom att familjen är Judisk, men samtidigt roligt att få ta del av en annan religion. (kollat endel bloggar och de flesta verkar tycka att de judiska högtiderna är roliga? kanske har jag något kul att se fram emot på den fronten?) de firar de stora högtiderna i religionen men annars förstod jag det som att de var som "vanliga" de äter vanlig mat och firar både halloween och jul. Barnen är 3, 4 och 8 år. De två yngsta är mycket flickiga tjejer och den äldsta en pojk. De bor 10min från där jag bor nu i ett fint hus, jag har ett eget hus på trädgården där jag har mitt rum och toalett...

Just nu är allt upp och ner, flyttar till min lcc om en vecka och den nya familjen om 2 veckor. Jag längtar tills att jag kommer till den nya familjen så att jag kan få en vardag igen och börja planera mina resor till San Fransico och San Diego. Måste även planera in när jag ska hoppa fallskärm och åka till Disneyland också. Det är mina främsta mål med min resa så det ska planeras noga!  Verkar dock bara vara jag som vill hoppa fallskärm så den resan får bli på egen hand. (Någon som är sugen? hör av er!) 

Jag är så tacksam över att ha Sara här just nu, hon har verkligen hjälpt mig denna veckan så du ska veta att jag är så himla glad att ha dig här och att du står ut med mig;) Det är faktiskt konstigt när man tänker på det, jag är själv här i Los Angeles, omringad av människor som jag egentligen inte känner jätte väl, och jag är inte ett dugg rädd för det! jag vet att jag klarar av saker och jag har bestämt mig för att jag ska klara av detta också "det som inte dödar stärker" och jag kommer komma hem till Sverige som en mycket starkare människa:)

Anledningen till min bloggtorka är att jag inte kännt för att skriva, vill ha en positiv blogg och det kommer den bli igen! jag lovar! 

Kramar från mig till er alla där hemma! saknar er och tänker på er!:)



Tobias! <3


Together forever,
never apart,
mabye in distance but never in heart!

Älskar dig och saknar dig, du är bäst!

Rematch...

Så, nu har jag precis berättat för min familj om mitt beslut att byta familj... det var det svåraste jag någonsin gjort och just nu känner jag mig både lättad, väldigt ledsen och nervös eftersom att om jag inte hittar en ny familj inom 2 veckor får ja åka tillbaka till Sverige och det vill jag inte än, samtidigt som jag vet att ja inte hade klarat av att bo här länge till så att detta beslutet var ett beslut som jag var tvungen att ta.... Tyvärr! hade önskat att det gick att lösa men tyvärr!

Så håll tummarna för mig att jag får stanna för jag vill inte hem!!




Vi skapar minnen...

Jag njuter av att vara i USA och jag älskar verkligen Los Angeles även om jag saknar Tobias, familjen och mina underbara vänner där hemma otroligt mycket... Jag lär mig saker varje dag och jag njuter av att märka att min englska flyter på bättre och bättre för varje dag!

Idag lämnade jag Evelina på flygplatsen efter en helt otroligt bra helg, vi har haft så kul! I Fredags kväll när hon kom åkte vi bara hem och jag visade henne huset och de närmsta området här sedan började vi planera våra tre dagar ihop.

Lördagen åkte vi till Beverly Center och shoppade bland alla härliga butiker där och sedan åkte vi vidare till Beverly Hills där vi åkte omkring och kikade på alla otroliga hus och gick på Rodeo drive... på kvällen gick vi ut och åt på en grekisk resturang i the grove, fantastiskt gott.. tre rätters blev det (för vi var värda det) därifrån gick vi 50dollar fattigare men otroligt mätta och nöjda även om det sved lite i plånkan!

Söndagen spenderade vi på Venice Beach och Santa Monica, var på stranden och gick och kikade i butiker och hade de bara mysigt och härligt!:) kom hem rätt sent på kvällen och låg mest och pratade om allt och ingenting.

Idag (Måndag) har vi varit på Universal Studios, dagen började dock inte så bra, jag och Evelina hade precis parkerat bilen och kommit in i området och stod i kö som alla andra för att köpa inträde till parken då en tjej plötsligt kommer fram till mig och säger att hon såg att killen som sitter på bänken precis snett bakom mig tog kort under min kjol, jag vet inte vad som hände jag blev helt chockad och viste faktiskt inte vad jag skulle säga utan stod där helt tyst, sa inte ens tack eller något till tjejen, tillslut fick jag fram ett par ord och frågade killen i fråga om det var sant, han blånekade och gick snabbt där ifrån. 5 minuter senare när vi betalt för våra biljetter släppte chocken jag jag blev faktiskt både arg och väldigt ledsen och berättade för en arbetare vad som hänt och han tog det på stort allvar och plötsligt kom det flera vakter plus en kvinna (tror hon var ägare eller något liknande), jag fick förklara hur han såg ut och samtidigt såg jag tjejen igen som såg när han tog kort och hon förklarade precis hur det gått till, vakterna började genast söka igenom området och vi fick följa med kvinnan som bad så hemskt mycket om ursäkt och svor över hur äckliga människor det faktist finns, Hur som hellst så uppgraderade hon våra biljetter till VIP biljetter vilket betyder att vi fick gå före i alla köer och fick de bästa platserna på visningarna, detta gjorde att vi hann med hur mycket som hellst eftersom att vi aldrig stod i kö... Och efter att vi vart i parken en liten stund bara kom vakten som hjälpt mig innan fram och berättde att dom fått tag på killen och tagit hans kamera, vilket kändes väldigt skönt... så historien fick ett bra slut och jag och Evelina slutade med att ha en underbar dag!

Berättar närmre imorgon om allt vi såg på Universal Studios, måste sova och börja ta igen sömn som jag missat i helgen, är sjukt trött.

Föresten, jag var illa tvungen att köra själv till LAX idag och lämna Evelina och jag var så sjukt nervös över att behöva åka där ifrån själv och klara fwy 101 och fwy 110 själv, det är 8 filer och fullt med trafik och man vill inte komma ut på någon av de vägarna och inse att man åker åt fel håll, men jag hade som sagt inget val och jag klarade det om jag får säga det själv JÄVLIGT BRA! jag är stolt över mig själv för jag trodde aldrig jag skulle klara det!:)

Godnatt allihop!:)

P.S Har inte missat era frågor, svara kommer på onsdag så ni som har frågor passa på!:)

Saknar dig Tobias!

De senaste dagarna...

Har varit lite tyst här de senaste dagarna av den enkla anledningen att blogg.se inte fungerat av någon anledning.

Nu är det morgon här i Los Angeles närmare bestämt 9 och ni där hemma i Sverige börjar närma er kvällen, det känns alltid lika konstigt när man tänker på det. Idag är jag ledig och kommer förbli det fram till Tisdag eftersom att det är Labor Day här i USA på måndag. 

Så förmiddagen här nu tänkte jag spendera med att städa mitt rum och sedan kommer nog Sara och hämtar mig och vi ska ut och kika lite, ikväll far jag iväg till LAX airport och hämtar min kära vän Evelina som kommer för att spendera långhelgen med mig, vad vi ska hitta på vet man aldrig men det blir till att åka runt och se så mycket som möjligt, så en liten varning för bloggtorka över helgen... ska försöka med något inlägg iaf!

Finns kanske någon som undrar vad som försigått i mitt liv de senaste dagarna och de har faktiskt varit långa dagar på jobbet (10h nonstop) men härliga kvällar med vänner. I Tisdags var vi på Chesecake Factory och åt och under tiden vi stod och väntade på att bli placerade så kom en av medlemmarna i Backstreet Boys in, vet inte namnet på honom (dom börjar bli gamla nu), hur som hellst, det var supergott men portioerna är ju stora som hus så att få i sig en hel är ju nästan omöjligt. Igår när jag slutat jobba hämtade jag upp Sara (wooow, jag hitta!) och vi åkte till Megan för att relaxa i hennes pool. Man blir nästan lite avundsjuk när man ser hur hon bor, för att komma in fick Megan först prata med vakterna som fick öppna porten så vi kunde komma in med bilen. Väl inne så fick jag och Sara byta om på hennes relaxavdelning med bubbelpool, ångbastu, vanlig bastu och lyxduschar där även X-antal personal jobbar. Megan bor i lägenhet med hennes värdföräldrar men det är väl ingen typisk lägnhet utan närmre som ett mindre hus (super fint, jag bara njöt av att vara där!) men området innanför portarna är byggt som ett hotell så det ser ut som man har kommit till ett riktigt fint hotell. Nog om det! Vi hade en härlig kväll vid poolen:)  har tyvärr inga bilder för jag var osäker på om man fick ta bilder innanför grindarna.





Sara och Megan


På vägen till bilen, för lata för att gå runt:p




Även denna dagen är över...

Tiden går så fort så man hinner nästan inte med... denna veckan har jag bara sett fram emot att Evelina ska komma på fredag och tänka sig nu är det bara en dag kvar att arbeta!:) Jag längtar så jag spricker, det ska bli så kul och vi ska hitta på så mycket saker!:)

Hade tänkt lägga ut bilder från Chesecake Factory och även bilder från Venice beach och Sana Monica men mitt internet verkar inte vilja det då det hänger sig när jag försökt. Hoppas det går bättre imorgon!

Nu ikväll har jag pratat med Sandy, en kompis från Au Pair skolan över Skype, det var trevligt... vi blev bra kompisar där så jag ska försöka åka och hälsa på henne någon gång, hon bor i SF, men först kommer det nog bli en tripp till Evelina...



Här är jag och en nyvaken C idag:)


The wildfire...

Det brinner för fullt här nere och när vindarna går åt detta hållet känner man en ganska stark doft av rök, min värdmamma jobbar ganska nära där det brinner, en väg på ca 15min med bil och därifrån kan man se branden riktigt bra, idag har hon dessvärre tappat rösten pga all rök som är ute... för några dagar sedan var det 4.000 personer som evakuerats och jag undar hur många det är just nu.

Vårat internet har börjat logga ut hela tiden idag och vi sitter just och diskuterar om det kan ha med bränderna att göra, det återstår att se...

Såhär såg det ut den 29 Augusti:



Lite läskigt när man ser det såhär, man förstår ju att brandmännen här har fullt upp!

Noll Energi kvar...

Detta har nog vart den längsta dagen sen jag kom hit, började 08.30 och gav barnen frukost... Sedan började vi prata om vad som skulle vara roligt att hitta på idag och kom fram till att vi skulle ut och cykla en sväng vilket den äldsta pojken inte var så förtjust i (han tittar helst på tv hela dagen) men efter lite övertalning så gick det bra... när vi bara kommit en liten bit på våran utflykt börjar den yngsta killen att gråta (han tyckte inte det var kul längre... hans ide och vi skulle absolut göra det) och den äldsta som först bara ville se på TV hade vid denna tidpunkten ändrat åsikt och tyckte detta var skit roligt så vi genomförde hela utflykten med en glad pojke på cykel, en ledsen pojke på cykel och en sovande tjej i barnvagn! (jag förstår henne, var själv trött efter allt tjat)... Så när jag kom hem var jag inte alls nöjd med min start på dagen så jag satte mig ner och var lite sur men gav mig fasiken på att jag minsann skulle vara en såndär "super au pair" och jag ville verkligen att dagen skulle sluta bättre så jag tog mig i kragen och tog en chansning med att göra kikare utav papper...

Jag satte mig vid bordet och tog fram lite pyssel saker och började fixa med min kikare, pojkarna blev helt lyriska och tyckte det var jätte kul och utveklade iden och gjorde ficklampor till kikaren så man kunde använda dom på natten också och sedan varsin telefon så dom kunde prata med varandra. När vi var klara med våra kikare gick vi ut i trädgården och började leta djur med kikarna och killarna var helt inne i leken och jag kunde sätta mig ner i en stol och titta på när dom för första gången sen jag kom hit både lyckades hålla sams och leka en bra stund, lilla charlie fick också en kikare som jag gjorde till henne och var med pojkarna på ett hörn!  Jag är mycket nöjd med min vändning på dagen..

Önskar att jag hade kort på vårt pyssel men har tyvärr bara korten på min mobil...
Fick även komplimanger av min värdmamma när hon kom hem, hon tyckte jag hade gjort ett bra jobb med kikarna:)

Från det ena till det andra... Några där hemma är säkert sugna på att veta vad jag lyckats shoppa hittills så här kommer det jag lyckats hitta under dessa 2 veckor.







Ska det fortsätta såhär så lär jag behöva mer än en resväska till när jag åker hem:)

Ikväll beställde min värdmamma hem Indisk mat, det var faktiskt gott... Såhär såg det ut=)


Ser kanske inte så gott ut men det var det faktiskt!:)
Röd kyckling, god vit sås (typ tzatsiki) broccoli, Friterad potatismos? ost i någon sås... Jag är förvånad över hur mycket jag faktiskt tycker om jag som brukar vara så kräsen!

Nu är det dags för sängen men först, här är en låt som går mycket hos mig, ny favorit!=)




Godmorgon Sverige / Godnatt LA!